Sokat csúszik a Halo Infinite megjelenése

halo infinite xbox windows 10 videojáték
Halo Infinite
Vágólapra másolva!
Meglepően sok plusz fejlesztési időt biztosított a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe került pár héttel az Xbox Series gépek elérhetővé válása előtt a Microsoft, kénytelen volt bejelenteni a konzolok egyetlen saját fejlesztésű nyitójátékának elhalasztását. Ennek részleges oka, hogy az új generációs konzoljai mellett Xbox One és PC platformokra is érkező Halo Infinite játékmenetes demója nem nyűgözte le a rajongókat: mechanikailag rendben volt, de a grafikája visszafogott technikai minőségűnek bizonyult, közel sem nézett ki új generációs játéknak.

Halo Infinite Forrás: 343 Industries / Microsoft

A minibotrány ettől függetlenül valószínűleg keveset nyomott a latban a nehéz döntés meghozásakor, a fejlesztő 343 Industries szerint a koronavírus-járvány miatt idén nem haladt az elvárt tempóban a munka, az enyhén kopottasnak ható grafika valószínűleg a játék egyik legkisebb gondja volt. Ettől függetlenül a visszajelzések miatt komoly erőforrásokat fog szentelni a prezentációjának javítására.

Most kiderült, hogy mikor jelenhet meg a játék, a fejlesztőcég friss tájékoztatása szerint 2021 őszén szeretnék elérhetővé tenni az xboxos és számítógépes gamerek számára. Ez meglepően nagyvonalú, a Microsoft körülbelül egy év extra fejlesztési időt biztosított a 343 Industries számára, ami erős utalás arra, hogy jelenleg erősen béta állapotban van a Halo Infinite.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!