[Frissítve] Eladási világrekordot döntött a World of Warcraft

World of Warcraft: Shadowlands
Vágólapra másolva!
Nem hallani minden nap a játékról, de az Activision nagyon elégedett lehet vele.
Vágólapra másolva!

A Call of Duty által az elmúlt egy évben generált rekordbevétel után az Activision-Blizzard újabb örömhírrel szolgált a befektetői számára. Ezúttal a cégcsoport másik fele remekelt, az első 24 órában 3,7 millió kópia fogyott a 16 éves World of Warcraft nyolcadik, Shadowlands című kiegészítőjéből.

World of Warcraft: Shadowlands Forrás: Activision-Blizzard

Az alapkiadásban 40 euróért, de különféle extrákkal 55 és 75 eurós csomagokban is kapható kiegészítő ezzel minden idők leggyorsabban fogyott számítógépes játékává vált. A korábbi rekordert szintén a Blizzard tette le az asztalra, a Diablo III-ból annak idején 3,5 millió darab talált gazdára az első napon.

A WoW kiegészítőjéből eddig származott bevételt nem osztotta meg az Activision-Blizzard, azonban ha felszorozzuk az eladott darabszámot a Shadowlands legolcsóbb kiadásának az árával, akkor a legóvatosabb becsléssel is 148 millió euró, olyan 53,2 milliárd forint bevételről beszélünk. A kiegészítőnek csak a Collector's Edition változata kapott bolti dobozos verziót, az összes többi kiadása digitálisan vásárolható meg a kiadó Battle.net boltjában.

Frissítés: csak pár napig élvezhette a világelsőséget a kiegészítő, a Cyberpunk 2077 számítógépes kiadása máris letaszította a trónról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!