Felismerhetetlen újabb fotóin a Szívtipró gimi sztárja

Peter Rivers, Szívtipró gimi
Scott Major mint Peter Rivers, Szívtipró gimi
Vágólapra másolva!
Emlékszik még Peter Riversre a Szívtipró gimiből? Az őt alakító Scott Major már majdnem ötvenéves, nézze meg pár újabb fotón!
Vágólapra másolva!

Mint azt bizonyára sokan tudják, a jelenleg a Netflixen látható, 2022-ben indult Szívtipró gimi egy jóval korábbi sorozat remake-je, hisz az eredetije 1994 és 1999 között ment, 1995-ben már a magyar televízió műsorán is megjelent.

Az eredeti Szívtipró gimi egy 1993-as tévéfilmből, a Szívtipró kölyökből nőtte ki magát a kilencvenes évek meghatározó tinisorozatává,

amely egy ausztrál középiskola tanulóinak bemutatásával a világ nagyjából harminc országában segíthetett a tinédzsereknek saját problémáik megoldásában – hisz nyíltan, de nem szájbarágósan olyan komoly témák is elő-előjöttek benne, mint a rasszizmus, az örökbefogadás vagy akár az alkoholizmus.

Szívtipró gimi
Tanulók a Szívtipró gimiben
Fotó: Gannon Television / Gannon Television

A sorozatbeli középiskola, a Hartley High tele volt karakteres diákkal, akik Sydney egy kevésbé jó környékén alkottak multikulturális közeget, egy részük kimondottan zűrös családból származott. A tanulók állandóan cserélődtek, pár kivételtől eltekintve nemigen voltak jelen több évadon keresztül – köztük is akadtak azonban emlékezetesek, például az örök rosszfiú, Peter Rivers.

Mi lett Rivers alakítójával, Scott Majorrel?

A balhés Peter Rivers karaktere már a szériát megelőző filmben, az említett Szívtipró kölyökben is megjelent, már ott is Scott Major játszotta – aki aztán 1994-1995-ben 65 epizódban vitte tovább a figurát.

Scott Majornek a Szívtipró kölyök előtt csak két munkája volt: először 1990-ben vendégszerepelt a Winners című sorozatban, majd a Late for Schoolban már hosszabban, 13 részben láthatták az ausztrál nézők.

Szívtipró gimi
Peter Rivers (Scott Major) az iskolapadban, Szívtipró gimi
Fotó: Gannon Television

A színész a mai napig aktív, öt epizódban egyébként az új Szívtipró gimiben is megjelent, ráadásul ugyanúgy Riverst alakította, csak jó harminc évvel idősebben. Emellett olyan produkciókból is emlékezhetünk rá, mint a Vízizsaruk, a Mentőosztag, az Otthonunk, a Szentek kórháza, az Egy hulla, egy falafel és a többiek..., a Mindig zöldebb, a Kisvárosi zsaruk, a Doktorok vagy a Szerelmi bájital.

Scott Major közben rendezőként is kipróbálta magát: jelenleg épp a Til You Make It című sorozatot készíti (amelyben szerepel is), de korábban is besegített több, itthon nem vetített szériába.

Lapozzon, nézze meg, hogy Peter Rivers alakítója, Scott Major hogyan néz ki manapság!