Több tucat sérülékenységet javított a Microsoft

windows update
Csak 58 sebezhetőséget foltozott 2020 decemberében a Microsoft
Vágólapra másolva!
Emellett pedig megszűnt a tavaly tavaszi Windows 10 támogatása.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft elérhetővé tette az idei várhatóan legutolsó frissítéseit a támogatott termékeihez. Az előzetes bejelentésének megfelelően nem kívánt váratlan problémákat okozni, így szinte kizárólag sérülékenységek javítására fókuszált, a Windows 10 különféle főverzióihoz készült összegző frissítéseiben funkcionális jellegű hibákat szinte egyáltalán nem orvosolt.

Csak 58 sebezhetőséget foltozott 2020 decemberében a Microsoft Forrás: Origo

A vállalat ezúttal meglepően csendes hibajavító keddet tartott, az elmúlt hónapok száznál is több sérülékenységei után most csak 58 sebezhetőséget foltozott, ezekből 9 kapott kritikus minősítést. A patchek a Windows Update-en keresztül telepíthetőek, gyári beállítások esetén ez automatikusan megtörténik. A frissítőszolgáltatás kezelőfelülete Windows 8.1-en a Vezérlőpultban, Windows 10-en pedig a Gépházban található.

A mostani hibajavító keddel újabb Windows 10 főverzió ment nyugdíjba, a múlt havi Windows 10 October 2018 Update (v1809) nyugdíjazása után a Windows 10 May 2019 Update (v1903) is búcsúzott, a jövőben nem kap már frissítéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!