Vágólapra másolva!
A csütörtöki napon is rengeteg érdekesség és megdöbbentő esemény történt a hazai és a nemzetközi sportvilágban. Ha lemaradt volna a legfontosabb történésekről, akkor most egy helyen megtalálja őket. Visszapillantó.

Egészen döbbenetes, hogy mennyire ki tud csúszni a talaj egy sikeres futballista lábai alól a visszavonulást követően. Drog, alkohol, bűnözés: így jutottak el a milliókat kereső focisták a csődig.

Felépült a korai stádiumban észlelt torok- és mellrákból a korábbi teniszcsillag, Martina Navratilova. Az amerikai sportoló jelenleg is kiváló kapcsolatot ápol egykori párostársával, Temesvári Andreával, aki lelki támaszt nyújtott nehéz helyzetben lévő barátjának.

A magyar Labdarúgó Szövetség közleményben erősítette meg a történelmi Magyarországot ábrázoló molinók stadionba bevitelére vonatkozó állásfoglalást, kiemelte, hogy a döntést saját hatáskörben hozta meg az európai szövetség (UEFA) és diszkriminációellenes csoportja (FARE) "megfontolt és körültekintő nyilatkozatát értékelve".

Foster Moreau rákkal küzd Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Ethan Miller

Az NFL-ben szereplő Las Vegas Raiders korábbi játékosa, Foster Moreau Hodgkin-limfómával küzd. A 25 éves focistának így egyelőre fel kell függesztenie a pályafutását.

A chilei labdarúgó-bajnokságb (Primera División) legutóbbi, 9. fordulójában a Cobresal 3-1-re verte a Colo-Colo csapatát. A meccs azonban nem az eredmény miatt vonul be a történelemkönyvekbe, hanem a Cobresal argentin kapusa, Leandro Requena találata miatt, aki valószínűleg új Guinness-rekordot állított fel.

Nem mindennapi felajánlást kapott az NFL-ben szereplő Las Vegas Raiders játékosa, Jimmy Garoppolo. A sztárjátékosnak egy nevadai bordélyház két dolgozója élete végéig szóló ingyen szexet ajánlott fel.

Julian Nagelsmannt kirúgta a Bayern Forrás: AFP/Franck Fife

Német sajtóértesülés szerint azonnali hatállyal menesztették Julian Nagelsmannt, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Győzelemmel kezdte az évet a magyar fociválogatott Fotó: Polyák Attila - Origo

A magyar férfi labdarúgó-válogatott csütörtökön este az idei első mérkőzésén 1-0-ra legyőzte Észtországot. A Bulgária elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőre történő felkészülés így sikerrel zárult a Puskás Arénában, ahol a szurkolók kiváló hangulatot teremtettek Marco Rossi jubileumán.