Hasba szúrta élettársát egy nő Barcson

Vágólapra másolva!
Egy közös ivászatot követően úgy összeveszett élettársával egy Barcs környéki faluban élő nő, hogy konyhakéssel hasba szúrta a férfit.
Vágólapra másolva!

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki részegen egy veszekedés során hasba szúrta párját – közölte az Ügyészség.

Kés.
Az elkövetéshez használt kés. Fotó: Ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a férfi és a nő már hosszabb ideje éltek együtt egy Barcs környéki faluban, és rendszeresen alkoholizáltak, az ital hatása alatt pedig gyakran veszekedtek, aminek sokszor bántalmazás lett a vége.

A pár 2023 augusztusában, este ismételten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, majd a lakás konyhájában vitázni kezdtek. A veszekedés során a részeg asszony a konyhaszekrényből magához vett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal legalább kétszer célzottan a párja felsőteste irányába szúrt, melyek közül az egyik szúrás a férfi hasfalába hatolt, ezért életveszélyes állapotba került.

A férfi ekkor kimenekült a lakásból, de az udvaron összeesett. A nő - félve a tette következményeitől - segítséget kért a szomszédjától, aki pedig telefonon hívta a mentőket, ezután a férfit kórházba szállították és ellátták a sérüléseit.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság - a hozzátartozója sérelmére elkövetett súlyos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt - a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is zárja ki - javasolta az ügyészség.

Szinte teljesen hasonló eset történt 2022 januárjában is, amikor egy nő az élettársával a lakásuk konyhájában italozott, majd veszekedni kezdtek, a vita pedig odáig fajult, hogy 

A nő elővett egy 30 centis konyhakést és azzal vállon szúrta élettársát.

Ezután hívta a mentőket és közben segített ellátni a férfi erősen vérző sebét. 

A férfinek a szúrás miatt légmelle lett és életveszélyes állapotba került,

csak a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

A nő tagadta a tettét, de a bíróság életveszélyt okozó testi sértés miatt 4 év börtönre ítélte, a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül.