Szerződést hosszabbított sikerkapitányával a portugál válogatott

Fernando Santos
The head coach of Portugal Fernando Santos is pictured during the UEFA Euro 2020 football competition final draw in Bucharest on November 30, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos 2024-ig meghosszabbította szerződését. A 65 éves szakember eredetileg a - koronavírus-járvány miatt jövőre halasztott - Európa-bajnokság végéig irányította volna a címvédő együttest.

Santos a 2014-es, brazíliai világbajnokság után vette át a nemzeti csapat vezetését, majd két évvel később - a csoportgyőztes magyar válogatott mögött négyeséből harmadikként továbblépve - aranyérmet nyert a franciaországi kontinenstornán. A 2018-as, oroszországi vb-n a nyolcaddöntőben Uruguay búcsúztatta a portugál együttest, amely tavaly a Nemzetek Ligája történetének első győztese lett.

Szerződést hosszabbított sikerkapitányával a portugál válogatott Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

- fogalmazott Santos, akinek új megállapodása a 2022-es, katari vb-re, majd a 2024-es Európa-bajnokságra is érvényes.

A szövetség elnöke, Fernando Gomes szerint könnyű döntés volt a szerződéshosszabbítás Santosszal, akit "győztesnek" nevezett.

Portugália - a világbajnok Franciaország, valamint Németország társaságában - a részben budapesti rendezésű csoportban szerepel majd a jövőre halasztott Eb-n. A pótselejtező sikeres teljesítése esetén a magyar válogatott is ebben a négyesben lesz.