Vágólapra másolva!
Az Esztergomi Vitézek csapata pénteken biztosította feljutását a női kézilabda NB I-be.

Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző együttese, az Esztergomi Vitézek az NB I/B utolsó előtti fordulójában, egy négy másodperccel a dudaszó előtt szerzett góllal 25-24-re nyert Orosházán, így a további eredményektől függetlenül a tabella második helyén zárja a szezont.

Elek Gábor, Esztergomi Vitézek, kézilabda, Esztergom
Elek Gábor felsegítette az Esztergomi Vitézek csapatát a női kézilabda NB I-be
Fotó: Esztergomi Vitézek Kézilabda/Facebook

Az Esztergom eredetileg az NB II-ben szerepelt volna a mostani idényben, de mivel a Siófok KC nem kapott licencet az élvonalba és visszasorolták a harmadosztályba, a NEKA bennmaradt az NB I-ben, az Elek-csapat pedig tavaly nyáron az NB I/B-be került.

Elek Gábor jelenlegi csapata, az Esztergomi Vitézek másodszor jutott fel a női kézilabda NB I-be

A korábbi szövetségi kapitány, a Ferencváros vezetőedzőjeként kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres KEK-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes Elek Gábor tavaly nyár óta irányítja a Vitézek szakmai munkáját. 

A városnak másodszor lesz csapata a női kézilabda élvonalában: 

az Esztergomi KSE 2001-től három és fél idényt töltött az NB I-ben, majd 2005 februárjában visszalépett.

A női NB I-ben még egyik kieső csapat kiléte sem ismert, a sereghajtó Kozármisleny mellett a NEKA, a Békéscsaba, a Kisvárda, az Alba Fehérvár és a Vasas SC is "veszélyben van" három fordulóval a vége előtt. Az NB I/B-ből elvileg a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Szombathelyi KKA lesz a másik feljutó, de megfelelő csarnok hiányában még nem kapott licencet.

A női Magyar Kupában idén negyeddöntőig jutó Esztergom a jövő heti utolsó fordulóban a Gárdony-Pázmánd NKK ellen, azai pályán zárja az NB I/B idei szezonját.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30