Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj második szabadedzése után Sergio Pérez és Cunoda Juki ellen indított vizsgálatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj második szabadedzésén az elsőhöz hasonlóan a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc teljesítette a leggyorsabb kört. A második imolai F1-es gyakorlás több akadályozást, feltartást is tartalmazott, az egyik leglátványosabbat épp Leclerc szenvedte el, akit a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez tartott fel a hajrában. A 3-as kanyarban történt incidens után az első szabadedzés után bokszutcai gyorshajtásért 1000 euróra büntetett) Péreznek és Leclerc-nek is jelenése volt a versenyfelügyelőknél, ám miután ők meghallgatták a pilótákat és a csapatok képviselőit, és megnézték velük a videót, valamennyi fél egyetértett abban, hogy a történtek nem indokolják a büntetést, így következmények nélkül zárult az eset.

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, 2024, F1, Sergio Pérez
Sergio Pérez nem kapott büntetést a második imolai F1-es szabadedzés után
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Cunoda Juki megrovást kapott a második F1-es szabadedzés után

A pénteki nap egyik legnagyobb pozitív meglepetését a Visa Cash App RB japán pilótája, az első edzésen hatodikként, a másodikon pedig harmadikként záró Cunoda Juki okozta. Az FIA ellene is vizsgálatot indított, amiért rossz helyről végezte el a rajtpróbát a második szabadedzés során. A felügyelők meghallgatták Cunodát és a csapat képviselőjét, és a videó visszanézése után kiderült, hogy a japán pilóta valóban megsértette Niels Wittich versenyigazgató előírásait, amelyek a szabadedzés alatt csak a bokszkijáratnál lévő lámpák előtt engedélyezik a rajtpróbát. A felügyelők úgy döntöttek, hogy az a hely, ahonnan Cunoda próbálkozott, veszélyesnek minősült, így megrovásban részesítették az RB versenyzőjét. Ez volt Cunoda első megrovása a szezonban.

Az F1-es imolai Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéje szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 63 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30