Erős magyar csapat vesz részt a vívó-világbajnokságon

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vívás, kard, kardcsapat, bronzmeccs, győzelem, Szilágyi Áron
Germany's Max Hartung celebrates after winning against Hungary's Aron Szilagyi in the men's sabre team bronze medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége kijelölte a kairói világbajnokságra utazó csapatot, melyben az egy hete véget ért Európa-bajnoksághoz képest két változás történt.

Mohamed Aida megsérült az antalyai Eb egyéni versenyében, hétfőn orvosi vizsgálaton járt, és ennek eredménye alapján nem vehet részt a vb-n. Így az a négyes szerepel majd egyéniben és csapatban, amely az Eb csapatviadalán állt rajthoz - számolt be a döntésről a hunfencing.hu oldal.

Női párbajtőrben a törökországi egyéni induló, Balogh Bella nem vesz részt a világbajnokságon, helyét az antalyai csapattag, Büki Lili foglalja el.

Szilágyi Áron az egyetlen még hiányzó címéért száll harcba Kairóban Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A sportág történetében először rendeznek Kairóban felnőtt világbajnokságot, a versenyek július 15. és 23. között zajlanak majd. A legutóbbi vb Budapesten, 2019-ben volt.

Az elnökség a vezetőedzők, valamint Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslata alapján jelölte ki az utazó csapatot.

A június 17. és 22. között rendezett törökországi Eb-n a magyarok a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat győzelme révén egy érmet nyertek.

A vb-csapat:
férfi kard: Decsi Tamás (Kertvárosi VSE), Gémesi Csanád (Gödöllői EAC), Szatmári András (MTK), Szilágyi Áron (Vasas)
férfi párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Nagy Dávid (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd)
férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Frűhauf Benjámin (Törekvés), Németh András (Honvéd), Szemes Gergő (FTC)
női kard: Battai Sugár (Debreceni EAC), Katona Renáta (Vasas), Pusztai Liza (BVSC), Szűcs Luca (BVSC)
női párbajtőr: Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Nagy Kinga (Diósgyőr), Büki Lili (Tata)
női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Pásztor Flóra (Törekvés), Pöltz Anna (Ludovika), Lupkovics Dóra (Honvéd)