A Fradi majdnem ledolgozta 10 gólos hátrányát, de mégsem jutott tovább a női kézi-BL-ben

Háfra Noémi FTC-Rail Cargo Hungária FTC kézilabda
Budapest, 2021. március 13. A ferencvárosi Háfra Noémi (b) és Marie Allison Pineau, a montenegrói csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, az FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. március 13-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungaria 29-28-ra legyőzte a Buducnost Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, de a továbbjutás mégis a montenegrói együttesé lett.

Miután a hét közepén kiderült, hogy Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője elkapta a koronavírust, a 22-19-es hátrányból kezdődő visszavágón nem ülhetett le a magyar csapat kispadjára. Az 50 éves szakember helyén az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Mihály Attila, valamint a kapusedző, Duleba Norbert irányította a mieinket.

Nem kezdődött jól a több sebből is vérző együttes számára a találkozó: Jovanka Radicevic góljaival a montenegróiak kerültek előnybe. Barbara Arenhart védései ellenére a Fradinak - Kovacsics Anikó és Márton Gréta góljaival - 5-5-re még sikerült kiegyenlítenie. Ez volt az utolsó pillanat, amikor egyenlő volt az állás az első játékrészben.

A Buducnost egy 4-0-s szériával ismét magához ragadta a kezdeményezést, Mihály Attila pedig először kért időt a mérkőzésen. Mivel kettős emberelőnyben, Arenhart kivédte Angela Malestein szélről eleresztett lövését, így végül a Fradi tíz perces gól nélküli időszakát Tóth Nikolett törte meg.

Apróbb reményt jelenthetett volna az egyre nagyobb bajban lévő Ferencváros számára, hogy a francia Allison Pineau már a meccs egyharmadánál megkapta második kiállítását, aki a Buducnost védelmének legfontosabb játékosa volt. De Arenhart fantasztikus teljesítményének és a kapkodó, pontatlan támadójátéknak köszönhetően továbbra is az történt a pályán, amit a Buducnost szeretett volna. (7-11)

A szünet előtt Háfra Noémi és Kovacsics tudott már csak a kapuba találni a hazaiaknál, a túloldalon pedig tovább folytatódott a Radicevic-parádé, valamint Ema Ramusovic is jól mozgott a falban a hazai védők között. Bojana Popovic együttese végül 15-9-es előnyben mehetett a szünetre, ami azt jelentette, hogy a Fradinak harminc perc alatt kilencgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia.

Valeria Maslova góljának köszönhetően már tíz gól volt összesítésben a mieink lemaradása, és mivel a párharc első meccse kevés gólos volt, ezért ez igazából 11-nek számított. Klujber Katrin és Kovács Anett révén a Fradi 16-19-re visszazárkózott, amikor Bojana Popovic időt kért.

Emily Bölk pályára lépése hatalmas lendületet adott a magyar csapatnak, a montenegróiak pedig elkezdtek hibát hibára halmozni. A német balátlövő volt az, aki a 47. percben 21-21-re kiegyenlített. A vezetést ekkor még nem sikerült átvenni, Ramusovic elől tartotta az ellenfelet. Az utolsó tíz percre is döntetlennel fordultak a felek, így a Fradinak néggyel kellett volna megnyernie a hajrát. (23-23)

Az Arenhart helyére becserélt Armelle Attingré a mieink számára legrosszabb pillanatban tudott néhány védéssel hozzászólni, Kovács és Kovacsics lőtték bele a francia kapusba a labdát. A vendégek éltek a lehetőséggel, Radicevic, Itana Grbic és Ramusovic találatai megpecsételni látszották a Fradi sorsát. (25-26)

Schatzl Nadine és Szucsánszki Zita góljai azonban visszahozták a reményt, és 27-26-nál, négy perccel a vége előtt a zöld-fehérek először álltak jobban, mint riválisuk. A montenegróiak időkérése ellenére Klujber lőtt újabb gólt. Sőt, Pineau leblokkolt lövése után Malestein kezében volt az újabb lépés, de a holland világbajnok a hihetetlen izgalmak közepette hibázott.

Nem úgy a túloldalon egy másik világbajnok, Pineau, aki ezzel eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 29-28-ra legyőzte a Buducnost Podgoricát, de ez kevés volt a továbbjutáshoz.

A montenegróiak végül két góllal jobbnak bizonyultak összesítésben, így ők játszhatnak a Győri Audi ETO-val a negyeddöntőben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica (montenegrói) 29-28 (9-15)
továbbjutott: a Buducnost Podgorica, 50-48-as összesítéssel