Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó-bajnokságot még mindig tetemes, tizenhárom pontos előnnyel vezeti az FC Porto, amely a hét végén elszenvedte első vereségét. Az argentin bajnokság nyitófordulójában kikapott a címvédő Independiente, Csehországban pedig az élen álló Sparta Praha.

A hét végén kezdetét vette az argentin pontvadászat, a clausura, és az első fordulóban rögtön meglepetés született, hiszen a címvédő Independiente vereséget szenvedett a Lanús otthonában. Pedig a Vörös Ördögök nagyon bíztak abban, hogy továbbra is ott maradhatnak a topon, hiszen sikerült együtt tartaniuk csapatukat, pedig jó néhány futballista iránt volt érdeklődés Európából. Úgy látszik azonban, hogy a siker túlságosan is a fejébe szállt a játékosoknak, és ennek vereség lett az eredménye. A Lanús pedig lassan kezd amolyan óriásölővé válni az argentin bajnokságban, hiszen az aperturában a Boca Juniorst és a River Plate-et is sikerült legyőznie.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550Melyik a legjobb európai klub?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26104

Utóbbi két együttes közül csak a Bocának sikerült győzelemmel nyitnia a clausurát, de a csapat kispadjára visszakerült szakember, Carlos Bianchi csupán az eredménynek örülhetett, a mutatott játéknak már kevésbé. A genovaiak ugyan végig hatalmas mezőnyfölényben játszottak a Nueva Chicago ellen, ám a helyzetkihasználásuk csapnivaló volt, és a csapatjáték is akadozott. A River azonban még rosszabbul járt, hiszen a piros-fehérek csak egy döntetlenre voltak képesek a Newell's Old Boys otthonában. Igaz, Manuel Pellegrini együttesének erejét jelzi, hogy két alkalommal is ki tudott egyenlíteni, és a második találatot kevéssel a lefújás előtt a januárban igazolt Horacio Ameli szerezte.