Vágólapra másolva!
A hét végén véget ért az argentin pontvadászat, az apertura, amelyet az Independiente együttese nyert meg, az európai klubok pedig szokás szerint sorba állnak a pontvadászatban szereplő fiatal focisták iránt. Különösen a Milito név vonzza a sztárcsapatokat: az Independiente védőjét, Gabriel Alejandro Militót a Real Madrid, míg testvérét, a csatár Diegót az AS Roma szeretné leigazolni.

Argentínában lassan megszokottá válik, hogy a szurkolók nem sokáig élvezhetik a kiváló futballisták látványát, hiszen alig tűnik fel egy ifjú tehetség, az európai klubok azonnal lecsapnak rá. Az elmúlt években olyan kiválóságok szerződtek az öreg kontinensre, mint Walter Samuel, Pablo Aimar, Javier Saviola és Juan Román Riquelme. Az argentin futball azonban kiapadhatatlan forrásokkal rendelkezik, a klubokban sorra mutatkoznak be a tizenéves labdarúgók, a jelenlegi aperturában például játszott egy 16 esztendős játékos is (Gustavo Rodas a Newell’s Old Boysban négy találkozón szerepelt, és gólt is szerzett!), a 18-19 évesek pedig teljesen megszokottak voltak. Nem meglepő tehát, hogy az európai sztárklubok rendszeresen küldenek megfigyelőket Argentínába, és minden bizonnyal a téli átigazolási időszakban is több focista átteszi majd a székhelyét az öreg kontinensre.

Kapósak az argentin focisták/sport/focivilag/20020425azargentin.html

A hírek szerint erre a legnagyobb esélye a két Militónak, Gabriel Alejandrónak és Diegónak van. A testvérpárból Gabriel a fiatalabb, ő 1980-ban látta meg a napvilágot, jelen pillanatban azonban ő számít a keresettebb "portékának" a futballpiacon. Ő az Independiente középhátvédje, vagyis az aperturában bajnokságot nyert, és teljesítményére már a bajnokság közben felfigyeltek Európából. A legkomolyabbnak a Real Madrid érdeklődése tűnt, a királyi gárda ugyanis már régóta szeretné megerősíteni a védelmét, a csapatkapitány Fernando Hierro ugyanis már pályafutása vége felé jár, és az utóbbi időben bizony nem mindig nyújtott jó teljesítményt.

A madridiak természetesen több védőt is figyelnek, de Militóval kapcsolatban már odáig mentek, hogy konkrét ajánlattal álltak elő, azonban egyelőre csak kölcsönbe szerették volna megszerezni, a játékos viszont csak végleges szerződésben gondolkozik. Így egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja pályafutását - aláírásáért a Bayern München és az AS Roma is versenyben van.

Utóbbi klub egyébként Gabriel testvérét, Daniel Militót is kiszemelte, aki 1979-ben látta meg a napvilágot, és az aperturában nyolc gólig jutott. Őt is több egyesület figyeli, a Southampton például már majd egy éve nyomon követi teljesítményét, a bajnokság utolsó fordulójában, a River Plate elleni találkozón pedig a római egyesület embere is jelen volt. A Racing elnöke, Fernando Marin kijelentette: egyelőre csak a Farkasok tettek komoly ajánlatot a játékosért, aki a testvérével együtt meghívót kapott az argentin válogatottba, amely a jövő év elején csak otthon szereplő futballistákkal felállva Honduras ellen játszik majd barátságos mérkőzést.