A Hyperspace hattyútánca - megvannak a jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
Nem lesz több Hyperspace - egy éve, de akár egy hónapja is hihetetlenül hangzott volna ez (és sokaknak tán most is), pedig igaz: a hétvégi, Sven Väth és Johannes Heil főszereplésével megrendezendő megaparty lesz ebben a formában az utolsó. A búcsú ugyanakkor egy új sorozat kezdete is egyben. Minderről Hot X-et, a Deadcode csapat fejét kérdeztük, Johannes Heillel pedig fellépése apropóján a Freee Magazin készített interjút. Játékunkon három jegyet sorsoltunk ki!
Vágólapra másolva!

Igaz a hír? Éppen a tizedik születésnapján szűnik meg a sorozat?
- Azt nem állítom, hogy végleg megszűnik a Hyperspace, az viszont biztos, hogy egy ideig a most szombati buli lesz az utolsó.

Miért fog szünetelni?
- Több oka is van, közrejátszik például az utóbbi években a rendezvénynek otthont adó Eventshall átalakítása. A megaklub tavaly év vége óta Studio néven üzemel, és sem a dizájnja, sem pedig a célközönsége nem összeegyeztethető a Hyperspace-szel - de persze nem ez a legfőbb ok. Ma Magyarországon képtelenség fenntartani egy olyan szériát, amely rendre a technovilág szupersztárjait szerepelteti, mert hatalmas költségvetése miatti, négy-ötezer forintra rúgó belépőjét egyre kevesebben tudják megfizetni. A magyar fiatalok anyagi helyzetükből adódóan nem képesek lépést tartani a legújabb trendekkel, megismerni az új zenéket, megvenni az új lemezeket. Az eddigi közönségünk nagyobb része - természetesen nem mindenki - a mai napig az öt-hat évvel ezelőtti technohangzás megszállottja.

Akkoriban a Hyperspace-en is a keményebb vonalat lehetett hallani, ipari technót játszott eleinte minden vendégetek és ti is.
- Igen, öt-hat éve ezt játszotta Sven Väth-től Derrick May-ig mindenki. A stílus viszont fejlődik, és ahova mára eljutott, azt a Hyper-törzsközönség nagy része, úgy tűnik, nem képes befogadni. Mi viszont már évek óta a nyugat-európai trendeket követjük, és nem vagyunk hajlandóak visszafordulni. A techno a jövőről szól, és mi haladunk a korral - csak sajnos a törzsközönség többsége nem vevő rá.

Forrás: [origo]

Mifélék a terveitek a jövőre nézvést?
- Lesz egy új sorozatunk, valamiféle haladó szellemiségű klubest. Elsősorban a saját, és persze az igényes technoközönség kedvére és szórakoztatására szervezzük majd. Ezeken az esteken is világsztárok szereplése várható, de a megkopott hangzásokat preferáló törzsközönség igényeinek kielégítése helyett, kompromisszumok nélkül. Szponzora sincs, így hát kötelezettségeink sincsenek. Ha lesz kedvünk, megcsináljuk, ha nem lesz, akkor nem.

A helyszín?
- Budapest, Citadella. Egyelőre úgy tervezzük, havonta jelentkezik majd, az első június harmadikán lesz, James Holden vendégszereplésével.