Utolsó Hyper a Complexben

Vágólapra másolva!
Július 24-én, szombaton utoljára lesz Hyperspace a szentendrei Complexben, a Deadcode októbertől már más helyszínen rendezi a sorozatot. A búcsúnak megadják a módját: két olyan zenészt is megnyertek az ügynek, akik önmagukban is "elvinnének" egy estét.
Vágólapra másolva!

Nézzük először a német versenyzőt! T. Raumschmiere néven fog pörgetni, de ezt a nevet nem az anyukája adta neki, hanem William S. Borroughs egy írásában akadt rá. Eredetileg Marco Haas, Berlinben él, és egy beszélgetés alapján akár punknak is gondolhatnánk. Az összkép azonban összezavarodik, ha belehallgatunk a dolgaiba, hiszen technóval foglalatoskodik.

Amikor nem lemezeket rakosgat vagy liveactezik, akkor a punk-metalt játszó Crack Whore Society dobosaként örvendezteti meg közönségét. Több audioemlékművet is épített már, ilyen a Pop Poison Poetry 1999-ből, vagy az új Radio Blackout, amit a Nova Mute adott ki.

Dave Clarke-ot azért nála jobban ismerik mifelénk. Elég régen, tizenöt éve kezdte - ami változatlan maradt az évek során, az a kissé borongós világlátása. Hívei állítják, biztos kézzel nyúl a slágerekhez, hogy aztán újrakeverve még többet aknázzon ki belőlük. Laurent GarnierGreed-jének, az UnderworldKing of Snake-jének, vagy akár a Depeche ModeDream On-jának remixei a bizonyság szavaikra. Nevéhez köthetjük az úgynevezett pumpin techhouse stílust.

Legutóbbi LP-je a Devil's Advocate, amelynek zenei alapjául dj Rush kétórányi vokálanyaga szolgált. A nyersanyagot Clarke köszönte szépen, megvágta, összetömörítette, így lett belőle lemez. Saját szavaival élve, a produktum jellemzői a narkós basszus, a durva hip-hop és a szennyes ghetto-elektro hangzás.

Forrás: [origo]
Dave Clarke

A line-up további szereplői hazai kedvencek. A Deadcode-brigád, azaz Hot X, Jay Cortez, Igor Do'Urden és Coyote, no meg Junkie fog játszani egészen reggel hétig.

A szentendrei Complexhez éjfél és hajnali három között óránként ingyenes partybuszok indulnak a Nyugatitól, visszafelé fél egy és fél négy között jönnek. A jegyek elővételben 4500, a helyszínen 4900 forintba kerülnek. Kapunyitás este fél tízkor. Bővebb információ: 06-20-936-77-19.

Olasz