Egy apa arra kényszerítette a 4 és 8 éves lányait, hogy hozzámenjenek egy szektavezérhez – videó

John Coultharp, gyerek, szekta,
Vágólapra másolva!
Két fiatal lányt szabadítottak ki a rendőrök, miután az apjuk arra kényszerítettek őket, hogy hozzámenjenek egy többnejű életet élő szekta vezérhez. A gyerekeknek óriási traumát okozott, amit át kellett élniük, a mai napig rettegnek a sötétben.
Vágólapra másolva!

Nem rég került fel az internetre egy felvétel arról, ahogy 2017-ben két kislányt mentenek meg a rendőrök az utahi sivatagban. A videón az látszik, ahogy a rendőrök találnak két műanyag hordót a sivatagban, amiben két kislányt van.

A 4 és 8 éves lányokat az apjuk, John Coltharp, aki a „Kristálypenge lovagjai" vallási kultusz vezetője volt, kiházasította egy Samuel Shaffer nevű embernek, aki szintén a szekta vezetője volt.

Shaffernek is voltak gyerekei, akiket felajánlott a másik férfinak. A két férfi szektája olyan szigorú és elvakult mormon szabályokat követett, amelytől még maga a Mormon egyház is elhatárolódott.

John Coultharp, a szekta vezetője Forrás: Sanpete County Jail

Miután a gyerekeket kimentették, a két férfi ellen nyomozás indult 2018-ban, az akkor 34 éves Samuel Shaffert minimum 26 évre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát a gyermekek megerőszakolásában. 2019 augusztusában pedig az akkor 35 éves John Coltharp 25 évet kapott, miután bűnösnek vallotta magát szodómia és a gyermekek bigámiája miatt.

A bírósági iratokból kiderült, hogy a gyerekeket sötét, patkányokkal teli pincében tartották, embertelen körülmények között. A rabság olyan traumákat okozott a kislányoknak, hogy mai napig félnek a sötétben.