Zelenszkij parancsnoka: Oroszország megszerzi Ukrajna újabb részét

Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők ezredese szerint 70 százalék a valószínűsége, hogy Oroszország átveszi az egész Donbász felett az irányítást - mondta el az Economistnak Pavel Fedosenko.
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Fegyveres Erők 92. ezredének parancsnoka, Pavel Fedosenko megjegyezte, jelenleg komoly a veszélye annak, hogy az egész Donbász orosz ellenőrzés alá kerül.

Fedosenko ezredes szerint 

70 százalék a valószínűsége, hogy Oroszország elfoglalja az egész Donbászt.

A tiszt megjegyezte, hogy ebben az esetben továbbra is nyitott a kérdés, hogy pontosan mit hoz egy ilyen előrelépés, és milyen károkat szenvednek el a konfliktusban részt vevő felek. 

A parancsnok hozzáfűzte, hogy Oroszország következő célpontja Druzskovka városa lesz.

Fedosenko ezredes megjegyezte, hogy most nem Ukrajna területi integritása a tét, hanem az ország fennmaradása. Kulcsfontosságú az orosz csapatok előrenyomulásának lelassítása a Donbászban.

Mindenki tudja, hogy ha nem harcolunk Konsztantyinovkáért és Druzskovkáért, az orosz csapatok néhány héten belül a Dnyeperben, Harkovban és Krivij Rihben találják magukat

- tette hozzá Fedosenko.
 

Korábban az ukrán katonaság elmondta, a Csasziv Jar körül zajló csaták célja nem az, hogy minden centiméternyi földet megtartsanak, hanem az, hogy megakadályozzák, hogy az orosz csapatok elfoglalják Harkovot, a Dnyepert, Odesszát és Kijevet.

Egy évvel ezelőtt, amikor Ukrajna ellentámadásra készült, egyszerűen saját pozícióinak megtartását tartották a legpesszimistább forgatókönyvnek. Most, amikor Oroszország új áttörésre készül, ezt tartják a legjobb megoldásnak – írja a Lenta.