Vágólapra másolva!
Jó esély van arra, hogy feloszlik a legendás brit rockegyüttes, a Cure. A múlt héten a különcködő megjelenéséről is híres Robert Smith kirúgta a csapat két tagját: a billentyűs Roger O'Donnell után a gitáros Perry Bamonte-nak is távoznia kellett.
Vágólapra másolva!

Jelenleg tehát csak hárman maradtak a közel harminc éves együttesben: a frontember/gitáros Smith mellett a basszusgitáros Simon Gallup és a dobos Jason Cooper tagja a Cure-nak - olvasható a zenekar honlapján.

"Május végétől már nem vagyok tagja az együttesnek. Kissé szomorú, hogy több, mint húsz évnyi közös munka után így kellett elválnunk, bár igazából nem is tudom, miért vártam volna mást" - írja O'Donnell webes naplójában.

Ezzel szemben a Cure hivatalos honlapján az olvasható, hogy várhatóan új tagjai lesznek az együttesnek, azonban egyelőre titok, hogy pontosan kik helyettesítik majd a kirúgott O'Donnellt és Bamonte-t.

Az együttes oldalán található fórum tanulsága szerint a rajongók egyáltalán nem estek kétségbe a hír hallatán. Ez talán azzal is magyarázható, hogy a két távozó zenész közül egyik sem volt alapítótag a Cure-ban. O'Donnell először 1987 és 1990 között zenélt a csapatban, majd éppen a korábban a zenekar körül roadie-ként legyeskedő Bamonte váltotta őt a billentyűk mögött. Porl Thompson távozása után végül Bamonte lett a gitáros, így O'Donnellt visszavették az együttesbe. A jelenlegi tagok közül egyébként egyedül Smith az, aki a kezdetektől játszik a Cure-ban, a többiek mind később csatlakoztak.

Roger O'Donnellt azonban nem kell félteni: az elmúlt félévben saját szólóalbumán dolgozott, melyet várhatóan az ősz folyamán jelentet meg The Truth In Me címmel, egy egyelőre még meg nem nevezett független kiadónál.

Közben pedig már arról is hallani, hogy a Cure nyári turnéja során a Siouxie and the Banshees basszistája, Steve Severin fog helyettesíteni a csapatban. Severin és Smith egyébként régi jó barátok, 1983-ban Glove álnéven egy közös albumot is kiadtak, Blue Sunshine címmel.

"Valóban újra felvettük a kapcsolatot Roberttel, de azóta, hogy ketten is távoztak az együttesből, nem beszéltünk. Annyit azonban elárulhatok, hogy jelenleg is dolgozunk valamin: azt tervezzük, hogy felújított formában újra kiadjuk a Blue Sunshine-t" - nyilatkozta a hírek kapcsán Steve Severin.