The Cure: készülnek valamire

Vágólapra másolva!
Június derekán jelenik meg minden gruftik ősatyjának, a Cure-nak tizenkettedik lemeze. Mint mondják, télre, vagyis az album felvételének idejére a csapat Londonba költözött, Kaliforniában nehéz lett volna a megfelelő mennyiségű ködöt és szitáló esőt produkálni. Hála lassabb tempójának és mélyebbre a hangolt gitárjainak a lemez az előzőeknél jóval keményebb lesz.
Vágólapra másolva!

A június 21-én megjelenő lemez többé-kevésbé kész, de címe még nincs. A Sziget Fesztiválon is látott együttes új anyagának elkészítése során Ross Robinson producerrel dolgozott együtt - ő már korábban olyan ismert zenekarokkal is együttműködött, mint a Limp Bizkit. A Cure 2000-ben adta ki a Bloodflowers című albumot, azóta viszont stúdiólemezzel nem örvendeztették meg rajongóikat.

Az 1976-ban, Easy Cure néven alakult együttes kedvelői idén már örülhettek egyszer: nemrég jelent meg a Join the Dots: B-sides & Rarities (1978-2001) című, négy CD-ből álló gyűjteményük. Ezeken - logikusan - eddig nem hallott felvételek, ritkaságok és kislemezek B oldalai hallhatóak, összesen hetven dal.

A közeljövőben az Egyesült Államokban lép fel a csapat, majd nyáron nagyobb, európai fesztiválokon láthatják őket a feketébe öltözött hívek.