A baloldal megvédte az új brüsszeli kötelező migránskvótát

Tranzit Fesztivál, Tihany, Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó – Tihany 2022.08.27., Tranzit Fesztivál, Deutsch Tamás
Az Európai Parlament képviselője, Ujhelyi István
Az Európai Parlament képviselője
Vágólapra másolva!
Ujhelyi István, bukott baloldali európai parlamenti képviselő nem érti, mi baja van a kormánynak a kötelező brüsszeli migránskvótával, mert szerinte ez jó és különben is, nem is olyan sok a migránsonként 20 ezer eurós (fejenként majdnem 8 millió forintos, összesen akár évi 250 milliárdos) büntetés. Orbán Viktor miniszterelnök korábban hangsúlyozta, kockázatos ez a kísérlet; számos bajt hoz az a helyzet, amikor nagy tömegekben érkeznek, ráadásul illegálisan migránsok egy másik kultúrából, Magyarország nem akarja vállalni ezt a kockázatot. 
Vágólapra másolva!

- minderről a baloldali EP-képviselő Ujhelyi István beszélt a Klubrádióban. Ezt követően az európai parlamenti képviselő a műsorvezető Bolgár Györggyel megállapította, hogy a 20 ezer euró (amit a be nem telepített migránsok után fejenként kellene fizetni) nem is nagy összeg a magyar költségvetésnek.

Ujhelyi István, baloldali európai parlamenti képviselő nem érti, mi baja van a kormányzatnak a migránskvótával Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, Brüsszel újra elővette a kötelező migránskvótát és még durvább módon rá akarja kényszeríteni a tagállamokra, mert így akarnak szabadulni a Nyugat-Európába engedett több millió migránstól.

Brüsszel újra visszaél a hatalmával, mert a nemzetek és az emberek feje fölött akar országokból bevándorlóországot csinálni.

Ráadásul Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat, minden be nem telepített migráns után 20 ezer eurót kellene fizetni.

Felháborító a brüsszeli migránskvóta

Felháborító, hogy Brüsszel migránskvótát akar - minderről Nagy János beszélt legújabb videójában. A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közölte, Magyarország nem kíván bevándorlóországgá válni.

Orbán Viktor kormányfő legutóbbi rádióinterjújában többek között arról beszélt, hogy

Olyan szabályokat alkotnak, amelyek fenntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, mennyi migránst oszt szét - fűzte hozzá.

Kitért arra: "itthon a baloldal azt is letagadta, hogy van ilyen szándék egyébként Brüsszelben".

- fogalmazott. Hozzátette: a "Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű, nagyon gyors döntéssel lenyomták az európaiak többségének a torkán ezt a kötelező migránskvótát".

Magyarország szerint kockázatos kísérlet az illegális migráció támogatása (Képünk illusztráció) Forrás: Hans Lucas via AFP/Jérémie Lusseau / Hans Lucas/Jeremie Lusseau

- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt is mondta: csak azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani Magyarországnak, hogy mi itt, magyarok kikkel élünk együtt, ne akarják megmondani, hogy milyen legyen a migrációs politikánk, mert ez Magyarország belügye.

Több tízezer illegális bevándorlóról lehet szó

Brüsszel döntését a migránskvótáról elfogadhatatlannak és kifejezetten veszélyesnek nevezte Gulyás Gergely, mondván, ismét egy olyan brüsszeli hatalommal való visszaélésről van szó, amely ellen minden eszközzel és minden formában fel kell lépni. A Miniszterelnökség vezetője közölte: lehet,