Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Botrány az Eurovízión: kizárták a holland énekest

Vágólapra másolva!
Az Eurovíziós dalfesztivál egyik indulóját, a holland Joos Kleint hivatalosan is kizárták a dalfesztivál további döntőiből. Miután botrányos viselkedése miatt a stáb egyik tagja bepanaszolta, a verseny szabályzatának áthágása miatt döntött így a zsűri.
Vágólapra másolva!

Az Eurovízió-rajongók izgatottan várták, hogy mi lesz Joost Klein sorsa, és most végre megkapták a hivatalos bejelentést: a holland énekest kizárták a versenyből. A malmői fesztivál után sokakat meglepetésként ért a döntés.

Joost Klein
(Photo by Jessica GOW / TT NEWS AGENCY / AFP)

Péntek este a döntő próbája előtt fél órával jelentette be az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), hogy a holland Joost Klein nem léphet fel az esti zsűrishow-ban, amely a végső pontszám felét adta volna. Az EBU most hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyből kiderült, hogy 

a közönségkedvenc énekest kizárták a versenyből, így nem vehet részt a fináléban.

A svéd rendőrség vizsgálja azt a panaszt, amelyet a produkció egyik női stábtagja tett, miután egy "incidens" történt közte és Joost között a csütörtök esti elődöntő után. A hivatalos közlemény szerint,

amíg a jogi eljárás lezajlik, nem lenne helyénvaló, hogy folytassa a versenyt.

Azt hozzátették, hogy az incidens nem érintett más előadót vagy delegációt, ellentétben a médiajelentésekkel és a közösségi médiában megjelent spekulációkkal.

Az EBU kiemelte, hogy zéró toleranciát alkalmaznak a rendezvényen tanúsított helytelen viselkedéssel szemben és elkötelezettek a verseny minden munkatársa biztonságának és védelmének biztosítása mellett. Ezért a sztárnak viselkedése a csapat egyik tagjával szemben megsértette a verseny szabályait.

Az incidens részleteiről még mindig keveset lehet tudni. A hírek szerint az énekest azzal gyanúsítják, hogy verbálisan megfenyegette a női stábtagot, de a rendőrség nem hozott nyilvánosságra részleteket az esetről. Evelina Olsson szóvivő szerint a nyomozás befejeződött, és az akta az ügyészségre került.

Az AVROTROS holland műsor szolgáltató egyértelművé tette, hogy nem ért egyet az EBU döntésével, és további lépéseket fognak tenni.

Tudomásul vettük az EBU kizárását. Az AVROTROS aránytalannak tartja a büntetést, és megdöbbent a döntésen. Mélységesen sajnáljuk, később több információval fogunk szolgálni

 - írták az Instagram-oldalukon.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről