A dollárbaloldal migránskvótákat akar, miközben megpróbálja letagadni az egészet

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok tüntetnek a magyar oldalon álló rohamrendőrökkel szemben a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A baloldali politikusok tovább fogják folytatni a bevándorláspárti politikájukat, illetve továbbra is kiállnak majd a brüsszeli szavazások során a migránskvóták mellett, a belpolitikai haszonszerzés érdekében itthon pedig azt fogják kommunikálni, hogy nem is léteznek migránskvóták – mondta el Deák Dániel az Origónak adott interjúban. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte, hogy ezeknek a politikusoknak a bevándorlás és a kvóták kérdésében kisebbségi az álláspontja, még a saját szavazóik sem értenek velük egyet, így igyekeznek úgy tenni, mintha ez a kérdés nem is létezne. A szakértő arról is beszélt, hogy az amerikai baloldali körök erőteljesen bevándorláspártiak, és elvárják a magyarországi baloldaltól, hogy ennek megfelelően politizáljon.
Vágólapra másolva!

Az elfogadott kötelező migránskvóta óriási felháborodást okozott Európában, és sorra vállalják fel az országok, hogy nem akarnak kötelező kvótát. Mi az oka, hogy a brüsszeli elit és a dollárbaloldal továbbra is tagadja a kvóta létezését, vagy legalábbis próbálja annak jelentőségét csökkenteni?

A balliberális oldal a 2015-ös migrációs válság óta tagadja, hogy léteznének tervek a kötelező betelepítési kvótára, és a most elfogadott migránskvóta kapcsán is úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna.

Vélhetően érzékelik, hogy a bevándorlás és a kvóták kérdésében kisebbségi az álláspontjuk, még a saját szavazóik sem értenek velük egyet, így igyekeznek úgy tenni, mintha ez a kérdés nem is létezne.

Ez gyakorlatilag egy valóságtagadás, mely taktika az elmúlt években nem vált be nekik, hiszen a választókat nem lehet becsapni, ők igenis tisztában vannak a valós folyamatokkal. A balliberális oldal így csak egy egyre szűkülő buboréknak kommunikál, ami a csökkenő támogatottságukon is meglátszik.

Hogyan álltak hozzá a baloldalon eddig, és hogyan most a migránskvótához?

A balliberális oldal belföldön tagadja a kvóták létezését, ugyanakkor Brüsszelben folyamatosan megszavazzák, illetve kampányolnak a kötelező kvóták mellett. Ez is jól mutatja, hogy a magyarországi balliberális oldal kvóta- és bevándorláspárti, ugyanakkor míg belföldön erről hallgatnak, addig a hasonlóan gondolkodó brüsszeli közegben már felvállalják az álláspontjukat.

A 2015-ös migránsválság kitörése után néhány hónapig még itthon is őszintén beszéltek, a bevándorlást álproblémának tartották, a kvótákat pedig támogatták; Gyurcsány Ferenc is amellett érvelt, hogy szerinte Magyarország be tudja fogadni ezeket az illegális migránsokat.

Erőszakos migránsok Röszkénél, még 2015-ben Forrás: Police.hu

A döntéssel megteremtődött a lehetőség arra, hogy Nyugat-Európából ezután migránsokat tudjanak áttelepíteni minden uniós országba. Ha valaki nem engedelmeskedik, migránsonként 22 ezer euró büntetést kell fizetni. Mi a gond ezzel, és hogyan hathat Európa jövőjére?

A bevándorlás hatására Nyugat-Európában jelentősen nőtt a bűnözés mértéke, a bevándorlók nem tudtak integrálódni, párhuzamos társadalmak jöttek létre. Ezt a problémát nem szétteríteni, hanem megoldani kellene, a kötelező kvótákkal márpedig az előző történik. Emellett szintén komoly probléma, hogy a migránskvóta egyfajta meghívólevélként is működik, hiszen

ha egy bevándorló azt hallja, hogy érkezhet bárhova az Unión belül, úgyis szétosztják majd a tagállamok között. Ez az intézkedés tehát tovább fogja ösztönözni a bevándorlást.

Mi áll a háttérben? Ismert ugyanis, hogy Soros György és fia is a migráció nagy híve. Várható a jövőben a jelenleginél is nagyobb nyomás a tekintetben, hogy minél több migránst fogadjon be Európa?

A háború miatt jelenleg Európában kisebb figyelem hárul a bevándorlásra, így a Soros-hálózat és az általuk mozgatott brüsszeli politika így abban gondolkodhat, hogy itt az idő arra, hogy átverjék a döntéshozatalon a migránskvótát.

Az alábbi összeállításban az látható, ahogyan Soros György arról beszél, hogy az illegális migránsok befogadása kötelessége az európai embereknek:

Ugyancsak fontos szempont számukra, hogy a kvóta véglegesítése még az EP-választás előtt megtörténjen, hiszen attól tartanak, hogy a júniusi voksoláson átalakul a brüsszeli politika, megerősödnek a bevándorlásellenes erők.

Alexander Soros világossá tette, hogy ő még az apjánál is politikusabb, tehát a korábbiaknál is agresszívebben beavatkozhat majd az egyes országok belpolitikájába, illetve még erősebben dolgozhatnak majd annak érdekében, hogy minden országra ráerőltessék a migránsok befogadását.

Szabó Rebeka baloldali politikus elmenekült az újságírói kérdések elől, és korábban több baloldali képviselő is kifejtette, hogy szerinte jó dolog a migráció. Miért támogatja a baloldal ezt a döntést?

A külföldi finanszírozási botrány megmutatta a baloldal kapcsán, hogy ők nem a maguk urai.

Ezek a baloldali amerikai körök márpedig erőteljesen bevándorláspártiak, és elvárják a magyarországi baloldaltól, hogy ennek megfelelően politizáljanak.

Mi várható a jövőben a dollárbaloldal politikusaitól?

Nem várok változást, tovább folytatják a bevándorláspárti politikájukat, illetve továbbra is kiállnak majd a brüsszeli szavazások során a migránskvóták mellett, a belpolitikai haszonszerzés érdekében itthon pedig azt fogják kommunikálni, hogy nem is léteznek migránskvóták.