Elindítja második régiós ingatlanalapját az ING

Vágólapra másolva!
Az első ING Közép-Európai Ingatlanbefektetési Alap lezárása után újabb alapot hoz létre a régióban a holland csoport ingatlanbefektetés-kezelője (ING Real Estate Investment), immár egymilliárd euró értékben.
Vágólapra másolva!

Tíz évre szóló, 10-11 százalékos hozammal számoló zártkörű kelet-közép-európai ingatlanbefektetési alap indítását jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon az ING Ingatlanbefektetés-kezelő Közép-Európáért felelős vezetői. Ez a világ vezető ingatlanbefektetője által eddig kibocsátott legnagyobb csomag része lesz, amely többek között három európai ingatlanalapot foglal magába.

A célvolumen egymilliárd euró, amit két-három év alatt remélnek lekötni, de az előző, 700 milliós alap sikeréből kiindulva nem tartják elérhetetlennek a másfél éves határidőt sem. Intézményi befektetőket, így bankokat, nyugdíjbiztosítási alapokat és biztosítótársaságokat céloznak meg - köztük magyarokat is.

Az alap újszerűsége részint abban áll, hogy Magyarország, Csehország és Lengyelország mellett kiterjesztik Ausztriára, Szlovákiára és Romániára is, részint pedig abban, hogy nemcsak irodai és kiskereskedelmi, hanem logisztikai célú ingatlanok is szerepelnek majd a portfóliójában.

Mint ismeretes, az ING-é lesz a budapesti Vörösmarty téren, az elbontott ORI-irodaház helyén készülő épület, de Martin Sabelko ügyvezető igazgató hangsúlyozta, Magyarországon belül nem kizárólag a fővárosra koncentrálnak. Nemrég vettek meg, például, egy 9 ezer négyzetméteres zalaegerszegi hipermarketet.

Max de Groot akvizíciós igazgató elmondta, Magyarországon nem könnyű ingatlant vásárolni, mert óriási a verseny, sok a nemzetközi befektető. Megjegyezte, ennek ellenére bizakodó, mert 2002 óta vannak jelen az országban, és az évek során itt kialakított helyi hálózat előnyt jelent a vállalat számára.

Martin Sabelko külön kitért az esetleges kockázatokra, amelyeket alacsonynak tart, mondván, a magyar ingatlanpiac kimondottan stabil. - Nem tartunk az időszakos politikai turbulenciától sem, a térségben tapasztalható erőteljes GDP-növekedésre alapozunk - jelentette ki, hozzátéve, az elkövetkező időszakban az irodabérleti díjak emelkedésére lehet számítani.