Tévészékházat vett az Erste Ingatlanalap

Vágólapra másolva!
Az Erste Nyíltvégű Ingatlanbefektetési Alap megvásárolta az RTL Klub Campona Bevásárlóközpont mellett található, 26 ezer négyzetméter alapterületű, 8 szintes székházát.
Vágólapra másolva!

A XXII. ker. Nagytétényi úton található épület a Magyar RTL Televízió Rt. és főbb szállítóinak igényei szerint épült és tavaly decemberben adták át. Az RTL Klub irodáin kívül, többek között három nagy belmagasságú stúdió, mint a Barátok közt stúdiója is itt kapott helyet.

Emellett 2006-tól itt rögzítik továbbá a Fábry-show-t, a Reggeli és Delelő, valamint a Legyen Ön is milliomos! című műsorokat. Az ingatlant a bérlők hosszú távra vették ki, így annak 100 százalékos kihasználtsága hosszú távon biztosított.

Az Erste Ingatlanbefektetési Alap ezzel a vásárlással elérte, hogy ingatlanbefektetései megközelítsék az induláskor kitűzött 80 százalékos feltöltöttséget.Az alap portfoliójában döntően olyan multinacionális cégek által bérelt, nagyon jó műszaki állapotú ingatlanok találhatóak, amelyeket bérlőik hosszú távon terveznek használni.

Az alap teljes nettó eszközértéke a 2004 év végi, 9,1 milliárd forintról, a hazai alapok közül a legnagyobb növekedést elérve, 2005 végére 50 milliárd forint fölé növekedett.