Gazdag üzletemberek kalandvágyából lett tragédia: ők öten utaztak a Titan fedélzetén

A Titan merülés közben
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo megírta, az amerikai parti őrség csütörtök délután jelentette be, hogy törmelékdarabokat találtak a június 18-án eltűnt Titan lemerülési körzetében. A hatóságok bizonyítottnak látják, hogy a Titanic roncsaihoz merülő Titan maradványait találták meg. A fedélzeten öt személy utazott, köztük a tengeralattjárót üzemeltető OceanGate vezetője. Mutatjuk, mit kell tudni a tragikus sorsú utasokról.
Vágólapra másolva!

A Titanic roncsaihoz leereszkedő Titan darabjait találták meg és azonosították azon a törmelékmezőn, amelyet közép-európai idő szerint csütörtök kora délután (helyi idő szerint reggel) fedeztek fel a keresési területen.

A Titan katasztrófájának áldozatai Forrás: AFP/Joel Saget

A hatóságok bizonyítottnak látják, hogy a Titan maradványairól van szó. A fedélzeten öten utaztak, köztük a merülést szervező OceanGate vezetője. Mutatjuk, mit kell tudni a tragikus sorsú áldozatokról. Közös bennük, hogy mindannyian nagyon tehetősék voltak, és anyagi lehetőségeik révén keresték az olyan, csak nagyon kevesek számára elérhető extrém időtöltések lehetőségét, mint a Titanic roncsához való lemerülés.

Lapozzon, a cikk a következő oldalon folytatódik!