McGregor, a balfék hadigalamb

Vágólapra másolva!
Márciusban érkezik a mozikba a Shrek producerének új animációs filmje, a Valiant, ami egy hősies, ám kissé ügyetlen postagalamb második világháborús tevékenységéről szól. Az első szárnypróbálgatásokba már bele lehet lesni az interneten.
Vágólapra másolva!

A Walt Disney legújabb animációs filmjének forgatókönyve George Webster eredeti ötlete alapján készült, és csak nagyon lazán kapcsolódik azoknak a postagalamboknak a történetéhez, amiket a második világháború alatt az angolok használtak a francia ellenállással és a szövetségesekkel való levelezésre. A film története szerint a Királyi Galamb Szolgálat madarainak szigorú kiképzésen kell átesniük, hogy elláthassák felelősségteljes feladatukat.

Valiant, a komikusan ügyetlen erdei galamb beküzdi magát a szervezetbe, mert ég a vágytól, hogy tegyen valamit a hazájáért, még akkor is, ha tökéletesen alkalmatlan rá. Rögtön kap is egy megbízatást, ráadásul a háború egyik legfontosabb küldetését kell végrehajtania: életbevágó üzeneteket kell eljuttatnia a francia ellenállóktól a szövetségeseknek, akik a normandiai partraszállásra készülnek.

A Shrek és a Shrek 2 producere, John H. Williams jegyzi ezt az újabb sikergyanús mozit. A galamb-kalandokat bemutató Valiant-tal debütál nagyjátékfilm-rendezőként Gary Chapman.

Valiantnak Ewan McGregor kölcsönzi a hangját, főellensége, Keyserlingk generális pedig Ben Kingsley hangján fog megszólalni. Keyserlingk a német sólymok vezetője, akik tulajdonképpen náci katonák. Ez az első eset, hogy moziba szánt Disney-rajzfilmben náci karakterek szerepelnek az 1971-es Ágygömb és seprűnyél óta. A stáb tagja a kiváló angol karakterszínész, Jim Broadbent, Tim Curry, Rupert Everett és a Monty Python-filmekből ismert John Cleese is.

A Valian jövő márciusban kerül a mozikba, de az interneten már meg lehet nézni az előzetesét, amely úgy kezdődik, mintha egy komoly háborús filmről lenne szó. A borús látvány után egyszer csak átveszik a galambok a hatalmat a képernyőn, és máris Valiantot látjuk a szigorú felvevőbiztos előtt, csapzott barátja oldalán, amint megkezdik vicces szerencsétlenkedéseiket.