Bajban a Ford a galambellenes reklám miatt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: www.carpage.hu
Ford Sportka

A reklámfilmben egy Ford Sportka szerepel, melyre éppen rászáll egy galamb, hogy ürülékét az újonnan vásárolt autón helyezze el. Ahogy az ürítkezni kívánó galamb közel ér a Fordhoz, a galambmentesítő bekapcsol, megüti a madarat, és tetemét elhajítja az út túloldalára.

A galambrajongók persze ezt nem tűrhették, és rögtön vádat emeltettek a Ford honlapján látható hirdetés miatt. Brian Tattersall, a Királyi Versenygalamb Társaság tagja a hirdetés betiltásáért küzd. Szerinte: "A reklám borzasztó rossz ízlésre vall. A galamb halottan végzi az út közepén. Ez bizony rossz humor, amit mi nem tartunk viccesnek. A Hirdetési Panaszbizottsághoz fordultunk, és írtunk a Fordnak is, és nyilvános bocsánatkérésre várunk."

Ford-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/gepipar/jarmuipar/autok,_gepjarmuvek/autok/Ford/

A Ford szóvivője mentegetőzött. Elmondta, hogy az említett hirdetés a fiatal férfiakat célozta, és humoros akart lenni. "Szerintem az emberek tudják, hogy a reklám készítése közben nem sérült meg az állat, és azt is, hogy autóinkat igazán nem állatok irtására tervezzük."