A galambröptetés az új sláger az esküvőkön

Vágólapra másolva!
A galambröptetés az esküvők új, tavaszi-nyári divatja, miután a léggömbök eregetése már megszokottá vált.
Vágólapra másolva!

A boldogság kifejezésének számos módja van. Az esküvői iparág virágzik Magyarországon: az évente megkötött körülbelül negyvenezer házasság első pillanatait számtalan módon teszik emlékezetessé.

A luftballoneregetés és a tűzijáték már évek óta dívik. Újabban a galambröptetés a sikk, amint azt a Magyar Esküvő című szaklapból megtudhatjuk. Ma már külön iparág a hófehér postagalambok ilyen célú kölcsönzése.

Az anyakönyvi hivatalból vagy templomból kilépő párt galambokkal köszönti a rokonság, miközben kattognak a fényképezőgépek. A helyszínen, a kapu két oldalán, ízlésesen és diszkréten elhelyezett kalitkából röpül ki az ötven fehér galamb, "akik" visszatalálnak az ünnepi esemény után dúcaikba. Galambot a díszvacsora helyszínére is lehet kölcsönözni.

Nincs messze az idő, amikor "beszivárog" a magyar szokások közé a lepkeröptetés, amely bonyolultabb állatidomítói feladat, de talán még mutatósabb: a romantikus, szűzies hangulatú videoklipekben - például Madonna egyik közelmúltban sikert aratott számában - bevált az ötlet.

Arról nincs hír, hogy a galambok mennyi időre garantálják a boldog házasságot.