Kiélezett bicskával támadt zárkatársára egy férfi a tököli börtönben

börtön, illusztráció
View of individual cells of the new Federal Penitentiary of Brasilia, maximum security, on December 12, 2017. - The penitentiary is scheduled to start operating in March 2018. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ma dönthetnek a zárkatársát többször megvágó férfi ügyében a bíróságon.
Vágólapra másolva!

2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését a férfi, a zárkában 9 rabtársával együtt. Három éve, július 21-én

a férfi egyik zárkatársa megtudta, hogy az egy fűrészlapot vitt fel magával a zárkájukba.

Emiatt felszólította, hogy tüntesse el a fűrészlapot, mert az fegyelmi vétségnek minősül. A férfi ezt zokon vette, és amikor egy harmadik rabtársuk is bekapcsolódott a számonkérésébe, azzal össze is verekedett. A másik férfi közéjük lépett és eltolta őket egymástól. Ekkor

a számonkért férfi elővette a börtönökben rendszeresített, hegy nélküli bicskáját, amit korábban kiélezett, és a férfi irányába vágott vele.

A megtámadott férfi nem látta, hogy mi van a dühös férfi kezében és előrehajolt, így a vágás eltalálta a fülét. A támadó férfi ezután azt kiáltotta, hogy:

– majd kétszer a férfi nyaka felé vágott, egyszer a fülét, majd a nyakát találta el.

Illusztráció Forrás: AFP/Evaristo Sa

Ezután a férfi kicsavarta kést a támadó kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől, akik elvezették a mindannyiukat. Az ügyben ma hozhat ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.