Megható: így néz ki Kóbor János egykori otthona

Kóbor János, KóborJános, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, Mecky, Omega frontembere
Fotó: MTVA
Vágólapra másolva!
Az özvegye beszélt arról, hogyan őrzik a legendás énekes emlékét.
Vágólapra másolva!

Ma lenne 81 éves Kóbor János, aki 2021-ben halt meg koronavírusban.  Özvegye elárulta, hogy nem rendezték át azóta sem a házat. "Nagy igazság, hogy amíg beszélünk róla, addig biztosan itt van velünk. Mi itthon Lénácskával minden nap szóba hozzuk, bármit teszünk a házban, arról bizony Mecky jut eszünkbe. Arról nem is szólva, hogy a házat is úgy hagytuk, ahogy az utolsó közös napunkkor volt. Minden ugyanott van. Mecky ruhái, kedvenc tárgyai, minden... Mi így érezzük azt, hogy itt él velünk. A szívünkben szeretettel és ürességgel egyszerre.

Kóbor János, KóborJános, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, Mecky, Omega frontembere
Kóbor János 2019-ben 
Fotó: MTI/Mohai Balázs

"A szűk baráti körünk már készül, hiszen elmegyünk Mecky kedvenc éttermébe, hogy együtt legyünk ezen a napon. Nem szomorkodni fogunk - legalábbis igyekszünk -, hanem inkább mosolyogni és újra meg újra átbeszélni azokat a régi emlékeket, amelyek mindannyiunk szívében ugyanolyan boldogságot tudnak ébreszteni. 

Egy nagy baráti társaság vagyunk, jó együtt lenni.

 Mecky minden egyes barátjának fizikai közelsége visszaad egy aprócska darabot belőle. Ha csak pillanatokra is, de visszaad... Legalábbis mi Lénácskával így érezzük" – mondta a Borsnak.

A cikk folytatódik, lapozzon!