Vágólapra másolva!
Közel egymillió dollárért kelt el egy pénteki aukción az a szalvéta, amelyen a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi 2000-ben elkötelezte magát az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

Az akkor 13 éves, azóta világbajnok támadó, Lionel Messi a 2000. december 14-én írt "előszerződés" után került a katalán sztárcsapathoz. A szalvéta Messié mellett két játékosügynök, Horacio Gaggioli és Josep Maria Minguella, valamint a Barcelona akkori sportigazgatója, Carles Rexach aláírásával van ellátva. Az előzetes megállapodás - melyet nem sokkal később a hivatalos szerződésírás követett - egy barcelonai teniszklubban született, s egészen pontosan 965 ezer dollárért (344 millió forintért) került új gazdájához. A tárgy kikiáltási ára 300 ezer dollár volt – írta az MTI.

FC Barcelona, Lionel Messi
Lionel Messi egy szalvétán kötelezte el magát a Barcelona csapatához, ez a tárgy most majdnem egymillió dollárért kelt el
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

Lionel Messi a szalvéta aláírása után a Barcelona legendája lett

A szalvétára írt "megállapodás" Messi apjának, Jorgénak szolgált biztosítékul arra, hogy a Barcelona valóban szerződtetni kívánja fiát, ugyanis ezt megelőzően a tárgyalások egy ideje már elakadtak. 

Messi ezt követően 2021 nyaráig erősítette a gránátvörös-kékeket, akiknek felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, 

s ahol a többi között négyszer Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot nyert, 778 mérkőzésen 672 gólt szerezve.

A 2022-ben vb-aranyérmes támadó a barcelonai évek után két idényt a Paris Saint-Germainben játszott, tavaly nyár óta pedig az Inter Miami labdarúgója. Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) Lionel Messi szinte rögtön a legjobban fizetett játékos lett, a világbajnok csatár alapbére 12 millió, a teljes fizetése pedig 20 446 667 millió dollár (7,25 milliárd forint). Az MLS fizetési listájának második helyen az olasz Lorenzo Insigne áll, a harmadik pedig a spanyol Sergio Busquets. A Philadelphia Uniont erősítő Gazdag Dániel alapbére egy szezonra 1,6 millió, a teljes fizetése pedig 1 757 500 dollár (640 millió forint), míg a Sporting Kansas Cityben futballozó Sallói Dániel a mostani szezonban 1,3 milliót (462 millió forint) keres.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30