Kiélezett, hegy nélküli bicskával támadt cellatársára egy rab Tökölön

Martonvásári börtön kerítés szögesdrót
Közép-Dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet
Martonvásári börtön sajtóbejárás 2015 március 23-án
Vágólapra másolva!
Több rab is összeverekedett Tökölön még két évvel ezelőtt. Egy bicska is előkerült, amivel az egyikük többször is megvágta cellatársát. Ma áll bíróság elé a késelő rab.
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte szabadságvesztés büntetését. A zárkában rajta kívül még kilenc fogvatartottat helyeztek el.

A későbbi áldozata 2018. július 21-én megtudta, hogy a férfi felvitt magával a zárkába egy fűrészlapot.

A férfi felszólította, hogy azt tüntesse el, mert a fűrészlap tartása fegyelmi vétségnek minősül.

Ezt a férfi zokon vette. Amikor harmadik rabtársuk is bekapcsolódott a felelősségre vonásba, összeverekedett vele. Az áldozattá váló férfi közéjük lépett és eltolta őket egymástól.

illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A férfi előkapta a fiókjából a börtönökben rendszeresített, 8,5 cm pengehosszúságú, heggyel nem rendelkező bicskáját, melyet korábban kiélezett, és a férfi irányába vágott vele.

Az áldozat, aki nem látta,

hogy a férfi mit tart a kezében, előrehajolt, így a vágás az ő fülét találta el.

A támadó rab azt kiabálta: „hullazsákba teszlek mindkettőtöket!", aztán kétszer a megvágott rab nyakának irányába vágott.

Először a fülét, aztán a nyakát találta el.

Aztán az áldozat kicsavarta a kést a vádlott kezéből. Segítséget kértek a felügyelőktől, akik a támadót és a megvágott rabot is magukkal vitték. Szakérők és tanúk meghallgatásával folytatódik az ügy tárgyalása szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.