Vágólapra másolva!
A Liverpool labdarúgócsapatánál egy korszak ér véget az idei szezonban, ugyanis közel kilenc év után távozik Jürgen Klopp. A német edző már csak egy bajnoki mérkőzésen irányítja az angol együttest, a Wolverhampton elleni találkozó előtt pedig már a játékosaitól és a stábtagoktól is elköszönt.

Jürgen Klopp elbúcsúzott a Liverpooltól

Jürgen Klopp a szezon elején bejelentette, hogy közel kilenc év után elhagyja a Liverpoolt, a döntése pedig végleges, hiszen az is eldőlt, hogy a Feyenoordtól érkező Arne Slot lesz az utódja. A Bajnokok Ligája-győztes tréner a játékosaitól már egy grillpartin elköszönt, az internetre pedig felkerült egy videó, amelyen a Liverpool stábtagjaitól is búcsút vett, méghozzá stílusosan. A felvételen Klopp az angol csapat összes alkalmazottjával és a közösen megnyert trófeákkal együtt szerepel, méltó emléket állítva ezzel annak a - közel teljes - 9 szezonnak, amit a klubnál töltött.

Az 56 éves edző 2015 októbere óta irányította a Liverpoolt, amellyel elhódította a legfontosabb trófeákat, többek között Bajnokok Ligáját, Premier League-et, FA-kupát és Angol Ligakupát is nyert a csapattal. A német tréner pénteki sajtótájékoztatóján nem is feltétlenül az utolsó mérkőzés, hanem az ő búcsúja volt a középpontban.

"Ez életem legintenzívebb hete. Ez az utolsó mérkőzés, aztán jön nyaralás és jönnek a szokásos dolgok, de mégis minden más lesz. 

A játékosoktól már elköszöntem, tegnap megvolt a búcsúpartink, grillezéssel. A búcsúzás soha nem szép, de ha nem éreznék fájdalmat, ez azt jelentené, hogy nem volt jó az együtt töltött idő, és én nagyon jól éreztem magam

- idézte a Magyar Nemzet Klopp szavait.

Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól
Fotó: AFP (Photo by Paul ELLIS / AFP)

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool az utolsó forduló eredményétől függetlenül a harmadik helyen zárja a 2023/2024-es idényt a Premier League-ben. Jürgen Klopp tehát nem tudott bajnoki trófeával búcsúzni, de idén is nyert egy serleget, ugyanis csapata Angol Ligakupa-győztes lett februárban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30