Nem engedik ki az országból a Született feleségek színésznőjét

TOPSHOTS Horizontal ARRIVAL COURTHOUSE
Actress Felicity Huffman exits the courthouse after facing charges for allegedly conspiring to commit mail fraud and other charges in the college admissions scandal at the John Joseph Moakley United States Courthouse in Boston on April 3, 2019. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem hagyhatja el az Egyesült Államokat Felicity Huffman – de nem a világjárvány miatt. 
Vágólapra másolva!

Hamarosan lejár a Született feleségek-ből ismert Felicity Huffman egyéves próbaideje, amit a 14 nap börtönbüntetés mellé kapott a bíróságtól, miután belekeveredett az amerikai elit egyetemek körüli felvételi botrányba: megvesztegetett egy tisztviselőt, hogy a lánya továbbtanulhasson.

A színésznő pénzbüntetést is fizetett, valamint 250 óra közmunkát végzett, vagyis mindent teljesített ahhoz, hogy az egy év leteltével megszabaduljon a felügyelőtisztjétől.

Felicity Huffman 2019 áprilisában, a bíróságra menet Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Már csak egy dolog hiányzik neki: az útlevele. A próbaidő alatt ugyanis az illetékes szerv magánál tartotta Huffman útlevelét, hogy ne hagyhassa el az országot – az ügyvédei azonban most kérelmet nyújtottak be, hogy az egy év leteltével visszakaphassa. Jogi akadálya ennek várhatóan nem lesz, más kérdés, hogy jelen helyzetben úgysem nagyon tudna hová utazni a színésznő.

Közben a felvételi botrányban érintett másik színésznő, Lori Loughlin csak mostanában kezdi meg kéthónapos börtönbüntetését, legkésőbb november 19-ig kell bevonulnia a börtönbe.