Ötven év börtönt is kaphat a vesztegetéssel vádolt színésznő

Lori Loughlin back in court for college admission scandal Horizontal
Actress Lori Loughlin and husband Mossimo Giannulli exit the Boston Federal Court house after a pre-trial hearing with Magistrate Judge Kelley at the John Joseph Moakley US Courthouse in Boston on August 27, 2019. - Loughlin and Giannulli are charged with conspiracy to commit mail and wire fraud and conspiracy to commit money laundering in the college admissions scandal. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Vágólapra másolva!
Megvan a tárgyalás időpontja, a vesztegetéssel és pénzmosással vádolt Lori Loughlinnak október 5-én kell bíróság elé állnia.
Vágólapra másolva!

Október 5-én kezdődik Lori Loughlin és a férje, Mossimo Giannulli tárgyalása, ősszel derül majd ki, hogy a színésznő és a párja milyen büntetést kap azért, hogy 500 ezer dollár kenőpénzt fizettek a lányuk bejutásáért egy elit egyetemre.

Lori Loughlin, Mossimo Giannulli (és egy riporter) egy bírósági meghallgatás után Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Az amerikai egyetemek körüli felvételi botrányba a Született feleségek színésznője, Felicity Huffman is belekeveredett, de egyrészt ő csak 15 ezer dollárral vesztegetett meg egy egyetemi alkalmazottat, másrészt – Loughlinékkal ellentétben – el ismerte a bűnösségét, így megúszta 14 nap letöltendő börtönnel.

A Bír-lak-ban is látott Loughlin esetében már súlyosabbak a vádak – vesztegetés mellett pénzmosás is szerepel köztük –, így a színésznő akár ötven év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találja a bíróság.