Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a nyáron távozhat az angol bajnok Manchester City brazil válogatott kapusa, Ederson.

A Manchester City sorozatban negyedszer nyerte meg az angol labdarúgó-bajnokságot, miután múlt hétvégén a 38., utolsó fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzte a West Ham Unitedet. Hasonló bravúrra még az angol rekordbajnok Manchester United sem volt képes a legendás Sir Alex Ferguson irányításával, vagyis a legutóbbi hét idényben hatodszor aranyérmes City ezzel történelmet írt a Premier League-ben. 

ederson
Bizonytalan a Manchester City kapusának a jövője
Fotó: AFP

Szaúd-Arábiában köthet ki a brazil sztárkapus

A sikerek ellenére azonban könnyen lehet, hogy Pep Guardiolának a nyáron új kapus után kell néznie, ugyanis az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a brazil válogatott Ederson állítólag azt fontolgatja, hogy a nyáron távozik a csapattól, miután elképesztő ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, ahonnan több klub is szívesen látná soraiban a 30 éves futballistát.

A manchesteriek első számú kapusa az FA-kupa döntője után hozhatja meg végleges döntését, és amennyiben a távozás mellett dönt, úgy többet már nem lép pályára a City mezében. A brazil kapus ugyanis a Tottenham ellen súlyos sérült szenvedett, a vizsgálatok pedig megállapították, hogy a jobb szemüregében törés keletkezett, ezért már a hétvégi West Ham United elleni bajnokit is kihagyta, és minden bizonnyal a Manchester United elleni FA-kupa fináléban sem lesz bevethető. A beszámolók szerint most a 25-szörös brazil válogatott kapuson múlik, mi lesz, a Manchester Citynél pedig kivárnak.

ederson
Könnyen lehet, hogy többet már nem lép pályára Ederson a Manchester Cityben
Fotó: AFP

Ederson 2017-ben igazolt a Benfica csapatától a Manchester Cityhez, ahol azóta kirobbanthatatlan a kezdőből. Összesen 332 mérkőzésen védte a City kapuját eddig, és hat bajnoki cím mellett négy ligakupát és két FA-kupát nyert, valamint az előző idényben elhódította az angolokkal a Bajnokok Ligája trófeát is.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről