Titkolható lesz az üzenetek elolvasása a Facebookon

mobilozás telefonozás sms mobilnet mobilnetezés internet böngészés smartphone texting browsing
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem fogják tudni a chatpartnerek, hogy már megtekintették az elküldött üzeneteiket.
Vágólapra másolva!

A kezdetektől fogva kért fejlesztést kezdett hullámokban elérhetővé tenni a Facebook, a Messenger csevegőt használók a közeljövőtől kezdve képesek lesznek teljes mértékben vagy csak specifikus csevegőpartnerek esetében letiltani a chatüzenetek olvasottságának a visszajelzését.

Képesek lesznek bujkálni a felhasználók, cserébe viszont ők sem látják majd, hogy olvasták-e az üzeneteiket Forrás: Becca Tapert / Unsplash

A magánszféravédelmi funkció jobb esetben csak kényelmesebbé teszi a Messenger használatát, eltűnhet a beérkezett üzenetekre való minél előbbi válaszolással kapcsolatos nyomás, hiszen nem tudja majd tényszerűen a másik fél, hogy megnézték már az üzenetét. Emellett olyan esetekben is jól jöhet, mikor valaki egyszerűen nem kíván válaszolni mások üzeneteire.

Az olvasottság visszajelzésének teljes kikapcsolása a Beállítások → Személyes adatok védelme részben lesz megoldható, míg specifikus beszélgetések esetén az adott chatelés beállítómenüjébe kell majd lépni. A funkció kikapcsolásának viszont van egy nagy negatívuma: oda-vissza működik, azaz a magánszférájukat védeni próbálók sem látják, hogy mások elolvasták-e az ő üzeneteiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!