Itt a vadiúj számítógépekre szánt Linux Mint

linux mint
Szép és átszínezhető mappaikonokat hozott a Linux Mint 21.2
Vágólapra másolva!
Csak Cinnamon felülettel érhető el a különleges Edge kiadás.
Vágólapra másolva!

A rendkívül stabil és megbízható linuxos munkakörnyezetre vágyók számára az egyik legjobb disztribúció a Linux Mint, az Ubuntu hosszan támogatott variánsára épülő megoldás híres a gondtalan felhasználói élményéről, abszolút kezdőknek és pingvines veteránoknak is tökéletesen megfelelhet.

Szép és átszínezhető mappaikonokat hozott a Linux Mint 21.2 Forrás: Origo

Sajnos van egy hátulütője, csak biztonsági értelemben naprakészek a szoftvertárolóiból telepíthető alkalmazások, ráadásul aránylag régi Linux rendszermagot használ, így a legújabb hardverekkel szerelt számítógépek egyes komponensei driver hiányában nem működnek alatta gyárilag.

A probléma megoldása érdekében a disztribúció fejlesztői csapata most kiadta a Linux Mint 21.1 Cinnamon felületű változatából a különleges Edge Edition alvariánst. Ez annyiban különbözik a disztribúció megszokott verziójától, hogy az 5.15 LTS rendszermag helyett az idén februárban elérhetővé vált 6.2-es kernelt használja, plusz támogatja a Secure Bootot is, így minden olyan modern hardvernek alapból működnie kell alatta, amihez van linuxos meghajtószoftver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!