Újból Nokia mobilok készülnek Magyarországon

hmd global nokia magyarország telefongyártás mobilgyártás
Magyarországon készülnek a hitelesítetten biztonságos Nokia okostelefonok
Vágólapra másolva!
Ázsia helyett itt történik a hitelesítetten biztonságos modellek gyártása.
Vágólapra másolva!

A Nokia márkanevet pár évig még licencelő finn HMD Global az év elején bejelentette, hogy Ázsia helyett Európában gyártott mobilokkal kívánja kiszolgálni a legmagasabb biztonsági igényű üzleti ügyfeleit, ám a vevők érdekeire hivatkozva titkolózott a gyártási hely kapcsán.

Magyarországon készülnek a hitelesítetten biztonságos Nokia okostelefonok Forrás: HMD Global

Most a vállalat legalább országszinten leleplezte, hogy mégis honnan fúj a szél: Magyarországra hozta a különleges termékek gyártását. A meg nem nevezett partnere első körben 50 darab Nokia XR21 5G telefont gyártott le számára, amelyből 30 darab hamarosan szabadon megvásárolható lesz 699 eurós (270 ezer forintos) áron, prominens Made in Hugary felirattal a dobozának elején.

A telefonok Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, és Spanyolországban lesznek kaphatóak.

Nagyon régen történt utoljára olyan, hogy Made in Hungary szöveget lehetett volna olvasni a Nokia márkájú mobilokon Forrás: HMD Global

A HMD Global hamarosan újabb 302 darab készüléket kíván legyártani, ezek a European Edition limitált széria részeként válnak majd elérhetővé 649 euróért (251 ezer forintért).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!