Az Apple társalapítója attól fél, hogy az iPhone lemarad

Vágólapra másolva!
Steve Wozniak aggódik, hogy az összehajtható kijelzők miatt lemarad az iPhone a mezőnytől.
Vágólapra másolva!

A legtöbb androidos gyártó most úgy gondolja, hogy a jövőt az összehajtható okostelefonok jelentik. Az Apple eddig azonban nem igazán érdeklődött a téma iránt, és emiatt eléggé aggódik a cég társalapítója, Steve Wozniak.

Egy, a Bloombergnek adott interjúban Wozniak elmondta, hogy az Apple régóta vezető szerepet tölt be a piacon, többek között a Touch ID, a Face ID és az Apple Pay is erre volt bizonyíték. Egyesek szerint a kávamentes őrületet is az Apple kezdte az iPhone X-zel. A társalapító szerint a márka most azonban elkezdett lemaradni.

Forrás: BirchTree

Szerinte ennek az egyik oka az összehajtó mobilok érkezése, amelyek most nagyon kitűnnek a mezőnyből. A Samsung és a Huawei gőzerőkkel készül az első termékük piacra dobására, míg az Apple nem. A pletykák szerint az Apple leghamarabb 2020 őszén mutathat hajtogatható iPhone-t. Bár egyesek emiatt kritizálják, addigra kiderült, hogy valójában mekkora a kereslet ezekre a termékekre, illetve a mérnökök tökéletesíthetik a részleteket is. A Samsung és a Huawei prototípusain például kinyitott állapotban meggyűrődik a kijelző.

Wozniak szerint azért túl nagy baj nincs, az Apple mindig dolgozik valamin a háttérben, és mindig előáll pár meglepetéssel.