Vágólapra másolva!
Német sajtóhírek szerint közel a visszatérése a Forma 1-be Mick Schumachernek, aki az Alpine istálló egyik pilótaülésére pályázik.

A Forma-1-ben szereplő Alpine csapat jelenlegi párosát Esteban Ocon és Pierre Gasly alkotja, de könnyen lehet, hogy valamelyikük vagy akár mindketten távoznak majd. Az istálló ebben az évben csak küszködik, nem igazán teljesít jól az autó a versenyeken, miközben mindkét versenyző szerződése lejár a szezon végén, újításról pedig eddig nem lehetett hallani Ocon és Gasly esetében sem.

Mick Schumacher, aki a Mercedes tartalékversenyzője lett, miután 2022-ben otthagyta a Haas csapatát, idénre pedig az Alpine World Endurance Championship csapatához igazolt, hogy újra versenyezhessen éles körülmények között. A németek szerint Esteban Ocon és Pierre Gasly is másik csapathoz igazolna, amennyiben erre lehetősége lesz, és a Mercedest vezető Toto Wolff is azon van, hogy Schumacher visszatérhessen az aktív versenyzők közé.

F1 Saudi Arabian Grand Prix 2024 Previews
Mick Schumacher visszatérhet a Forma-1-be
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Ocont még mindig Wolff és a Mercedes képviseli és könnyen lehet, hogy a Williams csapatánál köt majd ki, de a fiatal Andrea Kimi Antonelli is pályázhat egy helyre az F1-ben, akár a Mercedesnél is, de amennyiben felszabadul hely az Alpine csapatánál, akkor arra eséllyel pályázhatna Schumacher a németek szerint.

Az Alpine csapat két jelenlegi versenyzője eddig kitérő válaszokat adott azokra a kérdésekre, hogy maradnának-e a csapatnál, illetve arra is, hogy mikor rendeződhet majd a sorsuk. 

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik, amely előző ében a helyi áradások miatt elmaradt, mert a rendfenntartó erőket nem akarták a futammal is terhelni. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz állnak.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.