5 étel, ami szellemileg is fitten tart

Vágólapra másolva!
Mai cikkünkben 5 olyan ételt mutatunk, melyek fogyasztása jót tesz az agynak a bennük lévő vitaminoknak, ásványi anyagoknak és egészséges zsíroknak köszönhetően. Előkelő helyen állnak a halak, az olajos magvak, és a legtöbb ember nagy kedvence, a csokoládé is. Ha napi szinten beépítjük őket az étrendünkbe, pozitív változásokat tapasztalhatunk a tanulási-és munkahelyi teljesítményünkben, memóriánkban és hangulatunkban. További jó hír, hogy még időskorban is megmaradhat a szellemi frissességünk.
Vágólapra másolva!

Olajos halak

A magasabb zsírtartalmú halak - amilyen például a lazac, tonhal, makréla vagy a hering - kiváló forrásai a többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, emellett A-B- és D-vitaminban, szelénben, jódban és folsavban is gazdagok, és fehérjetartalmuk sem elhanyagolható.

 Ezért legjobb agyserkentő ételekként tartják őket számon, különösen javasolt tehát fogyasztani fokozottabb szellemi igénybevétel esetén. 

Egyre több tudományos kutatás igazolja, hogy a rendszeres halfogyasztással Alzheimer-kór és időskori demencia megelőzhető,

 ami még egy érv, hogy gyakrabban iktassuk e őket az étrendünkbe.

halak, hal, étel, ételfotó,
Fotó: Getty Images