Koman Vladimir holland-német döntőt szeretne

Koman Vladimir
Budapest, 2013. m·rcius 22. Koman Vladimir (k) Es Alexandru Maxim (j) a Magyarorsz·g-Rom·nia labdar˙gU vil·gbajnoki selejtezi mErkizEsen a z·rt Pusk·s Ferenc Stadionban 2013. m·rcius 22-En. A Magyar Labdar˙gU Sz^vetsEget az Izrael elleni, 2012. augusztusi bar·ts·gos mErkizEsen t^rtEnt rasszista megnyilv·nul·sok miatt marasztalta el a FIFA Es k^telezte a Magyarorsz·g-Rom·nia labdar˙gU vil·gbajnoki selejtezi mErkizEs z·rtkapus megtart·s·ra. Magyarorsz·g-Rom·nia 2-2. MTI FotU: IllyEs Tibor
Vágólapra másolva!
Gyerekkora óta szenvedélyes németfoci- és Bayern-drukker, érthető, ha Koman Vladimir el van ájulva a vébén remeklő Nationalelf játékától. A magyar válogatott középpályása azt is elmondta, hogy ki a kedvence, s hogy milyen döntőnek örülne a legjobban.
Vágólapra másolva!

A német válogatott hengerelt az első csoportmeccsén Portugália ellen, Koman Vladimir három embert emelt ki a kedvencei közül - három Bayern-játékost. "Götze és Kroos zseni, Müller mindig ott van, ahol lennie kell. De az egész csapatot úgy, ahogy van, imádom" - mondta az Origónak az orosz Ural válogatott középpályása. Hozzátette, egy meglepetés volt a németeknél, de csak Hummels sérülése után, bekerült ugyanis Mustafi, aki Koman csapattársa és állandó ugratások céltáblája volt korábban a Sampdoriában.

"Folyamatosan azzal húztuk, hogy nem fért be az Evertonba és utána került a Sampba. Mindig ezen röhögtünk az öltözőben, hogy nem volt neki elég jó a Premier League, és emiatt jött hozzánk, a Sampba" - emlékezett visszaa korábbi csapattársára, a Hummels sérülése miatt beállt Mustafira.

Forrás: MTI/Illyès Tibor

Koman szerint nem esik kétségbe Joachim Löw szövetségi kapitány, ha Hummels sérülése miatt akár az egész világbajnokság idejére harcképtelen lesz. "Boateng bemegy középre, Lahm lesz a jobbszélső, de olyan bő a keret, hogy Löw ezt egészen könnyen megoldja. Viszont csodálkozom, hogy Klosét nem cserélte be a portugálok ellen. Igazán megérdemelte volna, hogy megdöntse Ronaldo rekordját" – elemzett Koman. Hozzátette, a hollandok akár a döntőig is menetelhetnek, főképp, ha kijavítják a védekezési hibáikat.

A brazilok egyelőre "túl vannak pörögve", egyénileg jók, de csapatszinten kevésbé. Hiába a Costa Rica elleni vereség, az olaszok akár a döntőig is eljuthatnak a "szokásos szervezett játékukkal". Az argentin válogatott Messivel az élen nagyon kreatív, de hátul sebezhető, ezért fog elbukni - jósolt az Ural légiósa. Majd leszögezte, hogy legjobban egy német-holland döntőnek örülne, természetesen német sikerrel a végén.