Vágólapra másolva!
A kétszeres bajnok Kevin Durant cserét kért klubjától, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) érdekelt Brooklyn Netstől.

Egy, a játékoshoz közeli forrás szerint a 33 éves erőcsatár és a csapat közösen dolgozik azon, hogy cserepartnert találjon. Az ESPN amerikai szaklap szerint a két legnagyobb esélyes a Phoenix Suns és a Miami Heat, ugyanakkor a 12-szeres All Star-válogatott kosaras jelenlegi szerződéséből még négy év és 200 millió dollár van hátra,

így kérdéses, melyik klub engedheti meg magának a szerződtetését.

Durant távozna Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Sarah Stier

A háromszoros olimpiai bajnok Durant 2017-ben és 2018-ban még a Golden State Warriorsszal lett bajnok, 2019-ben szerződött a Netshez, ahol első szezonját Achilles-ín-szakadás miatt teljesen kihagyta, a következő két idényben pedig csak 90 alapszakasz-mérkőzést játszott.

Durant nagyokat tud zsákolni is Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Sarah Stier

A Brooklyn a rájátszásban 2020-ban - még Durant nélkül - az első körben búcsúzott, egy évvel később a főcsoport-elődöntőben esett ki, idén pedig újra az első körben "söpörte ki" a csapatot a később nagydöntős Boston. Durant eddigi 14 idényében 27,2 pontot átlagolt az NBA-ben.

Öt játékossal összesen 1,1 milliárd dollár értékben hosszabbítottak szerződést az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő klubok a szabadügynökpiac péntek hajnali nyitányán.

A legnagyobb sztárok közül az elmúlt két alapszakaszban a legértékesebb játékosnak megválasztott szerb Nikola Jokic 2023-tól kezdődően öt évre 264 millió dollárért írt alá a Denver Nuggetshez: ez az NBA-ben jelenleg adható legmagasabb szerződés.

Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves) és Devin Booker (Phoenix Suns) 2024-től érvényes, négyéves, legalább 224 millió dollárról szóló kontraktust kötött, Ja Morant (Memphis Grizzlies) pedig legalább 193 millió dollárt fog keresni a következő években, de ez az összeg 230 millióig nőhet.
Bradley Beal a Washington Wizardsszal hosszabbított öt évre, 251 millió dollárért.