Elképesztő párosításokkal fogadja újra élőben a szurkolókat a UFC

UFC 251: Usman v Masvidal 775531712 ufc 775531712,ufc
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - JULY 12: In this handout image provided by UFC, (R-L) Jorge Masvidal punches Kamaru Usman of Nigeria in their UFC welterweight championship fight during the UFC 251 event at Flash Forum on UFC Fight Island on July 12, 2020 on Yas Island, Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több mint egy év szünet után április 24-én rendez újra szurkolók előtt gálát a világ vezető ketrecharcos szervezet, a UFC.

A hírt amerikai idő szerint hétfő délután jelentette be a szervezet elnöke, Dana White, aki felfedte a Jacksonville-ben sorra kerülő gála főkártyájának párosításait is. Az biztos, hogy méltó módon köszönti a UFC a visszatérő drukkereket.

A három főmérkőzés ugyanis egyben három címmérkőzés is. A férfiaknál a váltósúlyú bajnok, Kamaru Usman (18-1) védheti meg címét immár negyedik alkalommal, méghozzá az ellen a Jorge Masvidal (35-14) ellen, akit 2020 júliusában az Abu-Dzabiban felépített Fight Islanden egyszer már legyőzött. Viszont míg akkor Masvidalnak alig egy hete volt, hogy a fogyasztásra, ami alaposan meg is viselte, így igazából papírforma volt Usman győzelme, addig most bőven lesz ideje felkészülni a csatára.

A másik két címmeccsen a világ legjobb női MMA-harcosai közül fog négy az oktagonba lépni. Légsúlyban minden idők egyik legjobbja, a kirgiz származású Valentina Sevcsenko a korábbi szalmasúlyú világbajnokkal, a kőkemény Jessi Andrade ellen teszi kockára az övét, míg szalmasúlyban a jelenlegi bajnok, a kínai Csang Vej-li a betonkemény Rose Namajunasszal csap össze.