Vágólapra másolva!
A címvédő Győr házigazdaként 32-30-ra legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I szombati rangadóján.

A fővárosiak 21 győztes meccs után először kaptak ki a bajnokság mostani idényében.

Eredmény:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-30 (16-15)
lövések/gólok: 38/32, illetve 41/30
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A Magyar Kupa-címvédő Ferencváros november közepén az NB I-ben 28-22-re verte a győrieket, így utóbbiaknak ezúttal legalább hét góllal kellett volna nyerniük, hogy életben tartsák reális esélyüket bajnoki címük megvédésére, írja összefoglalójában az MTI.

Győri Audi ETO KC, Veronica Kristiansen,
Veronica Kristiansen, az ETO norvég átlövője ünnepel egy gólja után
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A hazaiak keretéből Emilie Hovden, Yvette Broch és Rinka Duijndam hiányzott, a vendégeknél Dragana Cvijic és Szöllősi-Zácsik Szandra nem játszott.

Az első pillanattól magas hőfokú és lendületes volt a játék, a nyitó öt percben volt kiállítás, sárga lap, büntető és videobírós visszajátszás is. Az ETO egy 4-0-s sorozattal ellépett, csakhamar azonban egyenlített az FTC, és az első félidő hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, a hibák száma is közel egyenlő volt. Bár a 29. percben a négygólos különbségért támadhatott a címvédő, a szünetben csak 16-15-re vezetett.

A vendégek 3-2 után a második felvonás elején, 17-16-nál vezettek ismét,

 a folytatásban pedig összeszedett, taktikus játékkal, hatékony védekezéssel megakadályozták, hogy ellenfelük ismét ellépjen. Hazai oldalon hiányoztak a megszokott kiemelkedő kapusteljesítmények, így a győzelem is veszélybe került. A hajrában a Ferencváros számára már csak a százszázalékos mérleg, illetve a veretlenség megőrzése volt a tét, és bár egyik sem sikerült, a kétgólos vereséggel - a kedvezőbb egymás elleni eredmények miatt - is újabb lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.

Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, kézilabda, Linn Blohm, Márton Gréta, Beatrice Edwige
Linn Blohm, a győriek svéd beállója lő kapura Márton Gréta és Beatrice Edwige között
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az ETO mindössze hat, az FTC 11 lövést rontott a meccsen.

Ana Gros hat, Stine Oftedal öt, Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória négy-négy góllal, Silje Solberg három, Sandra Toft négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Andrea Lekic kilenc, Klujber Katrin nyolc, Angela Malestein öt alkalommal talált be, Böde-Bíró Blankának kettő, Janurik Kingának egy védése volt.