Verekedés az éjszakában, ittas vezetés: a magyar foci botrányhőse a bírót lefejelő focista

Győr, 2014. augusztus 17.
Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Győr, 2014. augusztus 17. Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tehetséges utánpótlás-válogatott játékosból a magyar foci botrányhőse lett Busai Attila, akit hat évre tiltott el a Magyar Labdarúgó Szövetség minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, miután a hétvégén súlyosan bántalmazott egy játékvezetőt.

Az NB III-ban szereplő BKV Előre középpályása a Kisvárda II elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen két csapattársa kiállítása után a 75. percben Busai Attila is megkapta a második sárga lapját, így számára is véget ért a meccs. Legalábbis a pályán. Mint arról az Origón is beszámoltunk, a lefújás után a korábbi ferencvárosi focista, a zöld-fehérekkel bajnoki címet is nyerő Busai az öltözőfolyosón lefejelte és megütötte Büki Gábor játékvezetőt, amiért az MLSZ-től hat évre szóló eltiltást kapott.

Az Origónak szerdán röviden nyilatkozó Mátyás Tibor, BKV Előre szakosztály-elnöke leszögezte, hogy fővárosi klub mélységesen elítéli az ilyen tetteket. A Bors információi szerint a klub napokon belül fel is fogja bontani Busai szerződését. A lap cikkében arra is rámutat, hogy Busainak messze nem ez volt az első balhéja karrierje során.

A 2008-ban még U19-es Eb-bronzérmes játékos nagy tehetségként kezdte karrierjét, de a következő évi, ugyancsak bronzérmet hozó egyiptomi U20-as vébén már nem volt a keretben. Az MTK-nevelésű játékos 2010-ben a svájci Willhez, majd onnan 2012 elején a Ferencvároshoz került, ahol öt évet töltött, mielőtt 2017 februárjában a Diósgyőrbe igazolt volna. Megfordult még Nyíregyházán, játszott az indiai Neroca FC-ben, a BKV-hoz pedig a svéd Nyköpingsből került.

Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Játékánál azonban gyakrabban adtak témát a balhéi, írja a Bors. 2012-ben a Ferencváros focistájaként egy Újpest-Fradi rangadót a vendégtáborból szurkolt végig. Onnan sikerült kiposztolni egy képet F@szszopó Újpest – felirattal.

A klub játékosaként többször is összetűzésbe keveredett a vezetőkkel, majd 2016-ban játékostársával, Varga Rolanddal együtt ittasan szenvedett közlekedési balesetet, majd a kocsiból kiszállva dulakodott is. A karambol után két videó is készült a játékosokról:

A másik felvétel:

A Ferencváros házon belül szabott ki büntetést a két játékosra.

Busait 2020 tavaszán a koronavírus utáni karantén első feloldása után egy budapesti szórakozóhelyen összeverték. Arccsontja több helyen összetört, szeme felismerhetetlenre duzzadt, a labdarúgó szájába sínt ültettek. Az üggyel a rendőrség is foglalkozott.

A Nyköpings csapatától pedig azért kellett rövid úton távoznia, mert egy svéd lap kiderítette, hogy a csapat akkori szponzora, aki Busait és Völgyi Dánielt is a klubhoz vitte, kapcsolatban állt a nemzetközi bundabotrány egyik alakjával, a szingapúri Wilson Raj Perumallal. A svéd lap cikke után a svéd futballszövetség nem engedélyezte Busai és Völgyi szerződtetését, annak ellenére sem, hogy a Nyköping marasztalta volna őket.