Óriási tömegverekedés miatt félbeszakadt az angol kupameccs - videó

Horizontal
A blood-covered fan is taken away by police officers after trouble breaks out between fans during the English FA Cup fourth round football match between West Bromwich Albion and Wolverhampton Wanderers at The Hawthorns stadium in West Bromwich, central England, on January 28, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A lelátó több pontján kitört tömegverekedés és a pályára rohanó szurkolók miatt több mint fél órára félbeszakadt a West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers FA-kupa-mérkőzés.

A birminghami találkozón a 78. percben, a vendégek második gólja után szabadult el a pokol, amikor a lelátó egyik sarkában a hazai drukkerek tűzijátékokat és fáklyákat kezdtek el a pályára dobálni, melyek közül legalább egy eltalált egy labdaszedő gyereket is.

Ezzel egy időben a vendég szurkolókhoz közelebbi sarokban óriási tömegverekedés tört ki, a drukkerek a biztonságiakat sem kímélték, majd többen is a pályára léptek. A botrány legfőbb okozói azok a vendég drukkerek voltak, akik valahogy bejutottak egy hazai szektorba, és ott provokálták a WBA-drukkereket.

Thomas Bramall játékvezető ekkor lefújta a meccset, a játékosok pedig, akik közül többen is összetűzésbe keveredtek a szurkolókkal, az öltözőbe mentek.

A rendet végül több mint fél óra elteltével sikerült helyreállítaniuk a felvonuló rendőröknek, akiknek ugyancsak nekimentek a drukkerek. A miután valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, lejátszották a még hátralévő bő tíz percet. A meccset 2-0-ra nyerte meg a PL-ben szereplő vendég csapat, amelyik készülhet az ötödik fordulóra.