Fontos döntést hozott az OTP - biztos, hogy a többi bank is megteszi

OTP
Vágólapra másolva!
Maximum egymillió forintot tudnak utalni az OTP ügyfelei egy nap alatt – adta hírül korábban a Magyar Nemzet. A limitet május 8-án vezették be, most a többi bank ugyanezt fontolgatja.
Vágólapra másolva!

Egyrészt azért, mert szeptembertől minden magyarországi banknak meg kell ezt tenni – írja a ProfitLine a Bank360.hu összeállítása alapján –, másrészt a szolgáltatást a felhasználók biztonsága miatt vezették be, hogy védjék az ügyfeleiket az online csalóktól. A beállított limitet bármikor lehet módosítani az OTP MobilBankban.

OTP
Fotó: MTI/Róka László 

Hozzáfűzik, az OTP ezzel a lépéssel elébe ment a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásainak, amelyek szigorúbb intézkedést várnak el a bankoktól az internetes csalások miatt. Az egyik ilyen, hogy szeptember 1-től az internetbankban, a mobilbankban és a bankkártyáknál a bankoknak automatikus limiteket kell beállítaniuk a számlákra. 

Az átutalási limit bankonként változhat. Megjegyzik, az UniCredit Banknál az alapértelmezett limit forint számlák esetében 200 ezer, a napi limit pedig 500 ezer forint a mobilapplikációban. Máshol most még az ügyfelekre bízzák, hogy állítanak-e be korlátozást az átutalásaira, azonban ez csak szeptemberig maradhat így a fentebb említett MNB intézkedés miatt.