Haaland nyomában Szoboszlai: íme, az angol bajnokság legnépszerűbb Insta-sztárjai

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság, azaz a Premier League a világ legnépszerűbb bajnoksága, így nem csoda, hogy az ott játszó sztároknak rengeteg követője van a közösségi médiában. Az angol futball legnépszerűbb Insta-sztárjai természetesen oda is figyelnek erre, mert egyrészt plusz bevételi forrás, másrészt pedig természetesen itt lehet kiszolgálni a mindig kíváncsi rajongókat. A top20-as listában meglepő nevekkel is találkozhatunk és talán azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy a PL két magyarja, a Liverpool klasszisa, Szoboszlai Dominik, és a Bournemouth játékosa, Kerkez Milos egyelőre nincs fent ezen a listán. Na de ki áll az élen - annyit elárulhatunk, hogy Kevin de Bruyne, Erling Haaland és Mohamed Szalah közül az egyikük. És mennyire vannak lemaradva (egyelőre) a magyar klasszisok? Jöjjenek a Premier League Instagram-sztárjai. 

Kik a legnépszerűbb Insta-sztárok az angol labdarúgó-bajnokságban?

A Seat Compare a legtöbb követővel rendelkezők listáját a 20. helyen álló játékossal, a Chelsea világbajnok sztárjával, Enzo Fernandez indítja, akinek 10,3 millió követője van az Instagramon.

A Chelsea játékosa, Enzo Fernandez is az angol futball legnépszerűbb Insta-sztárjai között van Forrás: NurPhoto via AFP/Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto/Francesco Scaccianoce

Szoboszlai Dominik csapattársa, a Liverpool világklasszis szélső védője, Trent Alexander-Arnold a 19. helyen áll 10,5 millió követővel.

A Pool angol válogatott focistájának az oldala a futball mellett természetesen a szponzorált tartalmakról szól,

többek között Calvin Kleinnek is pózol.

A Chelsea és az angol válogatott szélsője, Raheem Sterling - aki korábban a Liverpoolban és a Manchester Cityben is szerepelt - a 18. helyen áll 10,9 millió követővel.

A Manchester United bukott brazilja, alsónadrágban mutogatja magát a szívtipró, Szon Hung Min

Sterling egy szinten van a Manchester United játékosával, Antonyval - aki a balhéiról is híres -, akinek szintén 10,9 millió követője van. Mindez annak ellenére, hogy az Old Traffordra költözése egy hatalmas bukás. A Transfermarkt által 35 millió euróra taksált

brazil válogatott játékos az idei 21 találkozóján - ebben Premier League, - és Bajnokok Ligája-meccsek is vannak - egyetlen gólt sem lőtt,

de még csak gólpassz sincs a neve mellett. Pedig 2022 nyarán 100 millió eurót fizetett érte az Ajaxnak a Manchester United. Főleg a focival kapcsolatos tartalmak találhatóak meg a közösségi oldalán, de szívesen tölt fel képeket az utazásairól és a családjáról is.

Közvetlenül utánuk jön Fulham Instagram-sztárja, Willian, aki korábban a Chelsea-ben is szerepelt, mielőtt az Arsenalban megbukott. A 35 éves brazil játékost 11 millióan követik az Instagramon, amely talán némileg meglepőnek is nevezhető. Ezekből az adatokból is láthatjuk, nem mindig csak a futballtudás dönt a követők számáról.

Az Insta-követők száma a Premier League-ben

Egy másik brazil, a West Ham Unitedben játszó Lucas Paqueta a 15. helyen áll 11,6 millió követővel. A Liverpool játékosa, Thiago az egyik olyan sztár, aki annak ellenére, hogy nem játszik mostanában, megőrizte a követőket, összesen 11,9 millióan kíváncsiak a mindennapjaira. A 46-szoros spanyol válogatott labdarúgó a jelenleg is zajló szezonban még pályára sem lépett, de a 2022/23-as idényben is összesen 28 meccse volt, amelyeken gól sem szerzett.

Lucas Paqueta (jobbraÖ sem mindig a focival került a középpontba Forrás: AFP/Justin Tallis

A Tottenham Hotspur és Dél-Korea ásza, Szon Hung Min - aki az első ázsiai játékos, aki eljutott 100 gólig az öt legerősebb európai futballbajnokságot tekintve - 13 millió követővel jelentkezik az Instagramon. Nem csoda, hogy a női szívek hódítója az egyik legnépszerűbb Instagram-sztár, különösen hazájában.

Erre természetesen néhány nagyobb divatcég is felfigyelt, rendszeresen pózol akár alsóneműben is - ezek a legnépszerűbb Insta-posztjai

- hívta fel a figyelmet a The Sun.

A vb-botránykapusát, Emiliano Martinezt is imádják a rajongók

A Premier League eddig felsorolt csillagait az Aston Villa vb-győztes kapusa, Emiliano Martinez követi, akinek 13,4 millió követője van. Nem túlzás azt állítani, hogy az egyébként kiváló képességekkel megáldott kapus elsősorban a balhéival szerzett sok követőt, ki ne emlékezne például a 2022-es katari focivébén történt botrányaira. Előbb még sírva nyilatkozott, majd nem sokkal később már ordenáré módon ünnepelt a torna legjobb kapusának járó különdíjjal.

Az öltözőbe érve is folytatódott a diadalittas tombolás, ezúttal is Martínezzel a főszerepben. Martinez a vonatozást megállítva egyszercsak így szólt: "Egy perc csendet! Mbappéra, aki ma meghalt."

Emiliano Martinez kicsit túlzásba vitte az ünneplést miután megkapta a legjobb kapus díjat Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ez kapcsán voltak a legnépszerűbb Insta-posztok is, ennek köszönhetően nőtt meg Martínez Insta-követőinek a száma is.

Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya az elmúlt szezonok egyik legjobb védőjévé vált a Premier League-ben, nem is csoda, hogy Szoboszlai Dominik csapattársa 15 millió követővel a harmadik legjobb védő a listán.